Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Bicikliútvonalak az országban, ha nyeregre pattannál

Bicikliútvonalat keresel a következő hétvégi programodhoz? Bringázni kétségkívül szuper sport, illetve kikapcsolódás a barátokkal, családdal, vagy akár egyedül is. Remek hatással van testünkre, lelkünkre, és az elménkre is. Plusz pozitívum még mellette, hogy festői tájakat tekerhetünk körbe egy-egy útvonal alkalmával. Cikkünkben gyönyörű útvonalakból hoztunk párat, melyek garantáltan elvarázsolnak majd minden kerékpározót!

 

Tómalom-Fertőrákos kerékpárút

Érintetlen tölgyerdő, murvával beborított útvonal, hűvös erdei levegő. Tökéletes, nyugat-vidéki helyszín, ha egy igazi tavaszi biciklis túrára indulnánk. A kellemes árnyékot adó fák alatt 3,8 km hosszan tudunk tekerni, így kezdők számára is tökéletes útvonal. Ha viszont gyakorlottabb biciklisek akarnak nekivágni, akkor számukra is kedvező lehet ez a választás, hiszen az útvonal a Sopron-Fertőrákos kerékpárúthoz csatlakozik hozzá, ráadásul egy teljesen felújított, és minőségi változatban.

 

Velence-tavi bringás kör

A Velencei-tavat körbe tekerni kissé nehéz feladatnak tűnhet első ránézésre, hiszen a túra hossza összesen körülbelül 30 km. De ne ijedjünk meg, kezdők is nyugodt szívvel nekiindulhatnak, ugyanis az úton csupán néhány szerényebb emelkedővel fogunk csupán találkozni, az útvonal 90%-a sík terepből áll, tehát különösebb fizikai megpróbáltatásokon nem kell átesnünk a túra teljesítéséhez. Ráadásul útközben akad pár vendéglátóegység, illetve kifejezetten biciklisek számára kialakított pihenőhely is, ha szeretnénk egy finom lángost, gyrost, vagy szendvicset enni, hogy feltöltsük kicsit energiakészletünket.

 

Római-part – Szentendre kerékpárút

Egy 2020-ban felújított, 10 km-es szakaszon haladhatunk végig a csodás útvonalon, ahol különleges hangulatú, csodás tájakban gyönyörködhetünk majd. Nem véletlenül ez Budapest egyik legnépszerűbb helyszíne a biciklisek körében, hiszen a végcél is vonzó, és az oda vezető út is tele van változatossággal. Többek között áttekerhetünk az ártéri erdőn keresztül is, ahol igazán vadregényes tájban lehet majd részünk. Ha pedig úgy éreznénk, hogy szükségünk van egy kis feltöltődésre, vagy igazán élménytelivé szeretnénk tenni napunkat, akkor az útvonalnak köszönhetően akár a Lupa-tónál is csobbanhatunk egyet.

 

Ha kedved támadt nyeregbe pattanni, akkor remek hírünk van! Nem kell azon aggódnod, hogy mi lesz, ha esetleg kerékpárodat ellopják, vagy menet közben baleset történik. A Simple segítségével egyszerűen és kényelmesen köthetsz vagyon-, baleset vagy felelősségbiztosítás biztosítást kerékpárodra. Csak keresd meg a menüpontok közül a biztosítást, majd ezen belül is a hello Bringás biztosítások opciót, és egy alapos bringacsekkolás után indulhatsz is a kalandra!

 

Simple tipp:

Most 10% kedvezménnyel lehet tiéd a biztosítás, ha 2024.03.15. és 04.15. között kötöd meg. Ne hagyd ki ezt a szuper ajánlatot!


A kép illusztráció. A borítókép forrása: shutterstock.com

Forrás:

https://blog.szallas.hu/magyarorszag-legszebb-kerekparutjai/amp/

https://welovebudapest.com/cikk/2020/9/23/kerekparral-szentendrere-leteszteltuk-a-felujitott-bringautat

https://travelking.hu/blog/magyarorszag-legjobbjai-71-hazai-kerekparut-a-szuper-oszi-kirandulashoz