Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
M3 metró teljes szakasz

Az M3 metró végre minden állomáson megáll

Az M3 metróvonal a főváros talán legfontosabb közlekedési ütőerének számít, hiszen a teljes kapacitással napi több százezer utas szállítására képes. Nézzük meg, hogy áll a felújítás, és mikor vehetik használatba a budapestiek a teljes megszépült vonalat!

 

Óriási lépés a közelmúltban

 

2017-ben kezdődtek el a munkálatok az Újpest-központot és Kőbánya-Kispestet összekötő, nagy forgalmú M3-as metróvonalon, hogy végeredményeként megújult köntösben, modern közlekedést biztosítva kapják vissza a fővárosiak.

 

Lépésről lépésre alakultak át a szakaszok. A megújult Deák Ferenc tér és Ferenciek tere azért is különös jelentőségű, mert ez a metszéspontja a három metróvonalnak, így immár zavartalanul szállhatunk át az M1-es és az M2-es metróra is. Nem utolsósorban a két állomáson egyaránt akadálymentes lift épült, a Ferenciek terén ferdepályás felvonó, míg a Deák Ferenc téren nagy kapacitású hagyományos lift szolgálja ki az igényeket.

 

A befejezés

 

Május 13 óta már teljes szakaszon jár a metró hétvégén is azzal a kivéttellel, hogy a szerelvények a Nagyvárad téren és a Lehel téren nem álltak meg, viszont május 22-vel kezdődöen már teljes egészében igénybe lehet venni a teljes szakaszt.

 

Az egyik legforgalmasabbnak számító metró megnyitásával újból kicsit fellélegezhetnek a vonalon rendszeresen közlekedők mivel végre búcsút inthetnek a pótlóbuszoknak és újra zökkenőmentesen tudják használni az M3-as metrót. Ezen felül a vadonatúj metró igénybevétele is egy sokkal kellemesebb élményt fog nyújtani vizuálisan és kényelmileg is.

 

2023 május 22-vel megkezdve tehát egy teljesen újjászületett, modern és akadályoktól mentes, mindent egybevetve biztonságosabb vonalon közlekedhetnek az utasok.

 

 

Mobiljegy egyszerűen

 

Szeretnéd kipróbálni a megújult M3-as metrót, vagy más tömegközlekedési eszközre szállnál? A terveket nem gátolja sorbanállás, netán automata keresgélése, hiszen a Simple appnak köszönhetően az okostelefonod segítségével egyszerűen vehetsz mobiljegyet a BKK járataira. Mentsd el a Simple-fiókba a bankkártyádat, hogy aztán beszerezhesd a termékek közül a klasszikus vonaljegyet vagy akár a 30 és 90 perces időalapú jegyeket is.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Forrás: https://bkk.hu/hirek/2023/01/atadtuk-a-deak-ferenc-ter-es-ferenciek-tere-metroallomasokat.9164/ https://bkk.hu/hirek/2023/01/ne-feledje-hetvegen-igy-jar-az-m3-as-metro.9187/
https://simple.hu/mobiljegy/
https://m3felujitas.hu/