Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Autópálya-matrica kérdések

Az autópálya-matricával kapcsolatos gyakori kérdések

Az autópálya-matricával kapcsolatban számos kérdésünk felmerülhet, ami fejtörést és sok értékes idő elpazarlását tudja jelenti, míg kiderítjük rá a válaszokat. Most viszont összegyűjtöttünk pár gyakori kérdést, hogy ne neked kelljen ezzel bajlódnod.

 

Milyen matricát érdemes vásárolni?

Alapvetően azt kell mérlegelni, hogy hol és milyen gyakorisággal használunk fizetős útszakaszokat. Ha csupán alkalmanként vesszük igénybe őket, akkor érdemes időalapú, rövidebb időintervallumra érvényes matricát választani. Amennyiben viszont gyakran járunk az autópályán, kifizetődőbb megyei vagy országos matrica valamelyikében gondolkodni, és aszerint dönteni, hogy milyen területen utazunk. A könnyebb eligazodás érdekében használd kalkulátorunkat, amivel egyszerűen kiszámolhatod a számodra megfelelő matrica típust.

 

Hogyan vásároljunk autópálya-matricát?

Erre több lehetőség is kínálkozik, ám valószínűleg a legegyszerűbb az okostelefonunkkal, Simple applikáción keresztül beszerezni a tikettet. Bármilyen típusú és akár több járművet is regisztrálhatunk, a vásárlás menete pedig könnyű. Az eredményeként később mindig kéznél lesz a matrica a Simple app „Matricáim” menüpontjában, tehát nem kell attól tartani, hogy valami gond történik vele.

Autópálya-matricát vásárolok a Simple alkalmazással

Lehet számlát kérni a vásárlásról?

A Simple app arra is lehetőséget ad, hogy számlát igényeljünk a tranzakcióról, ehhez csupán meg kell adni a számlázási adatokat a fizetési oldalon. Nincs kötöttség, a fizetést bármelyik bank által kibocsátott bankkártyával lebonyolíthatjuk. A vásárlásról egyébként kinyomtatható bizonylatot is kapunk a Simple-fiókban regisztrált email címre.

 

Mikor kapom meg a Simple appon keresztül vásárolt autópálya-matricát?

Az appos tranzakció egyik előnye a biztonságos és gyors vásárlás, hiszen az autópálya-matrica pillanatokon belül láthatóvá válik a Simple-fiókban, ahogyan azonnal megjelenik a Nemzeti Útdíjfizetési rendszerben is, így rögvest felhajthatunk vele az autópályára.

Válaszd az egyszerű és biztonságos Simple-ös vásárlást, ráadásul ha autópálya-matricát veszel az alkalmazással, akkor a vásárlástól számított 24 órán keresztül 10% kedvezményt vehetsz igénybe a Gépjármű-asszisztencia megkötésekor!

 


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com