Autópálya-matrica vásárlás

 

Simple a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. hivatalos viszonteladója.

 

FIGYELEM: a honlapon átmenetileg szünetel az e-matrica vásárlás.

Autópálya-matricádat továbbra is gyorsan és egyszerűen megveheted a Simple alkalmazás e-Matrica szolgáltatásában.   

TÖLTSD LE A SIMPLE ALKALMAZÁST MOST:

 

A matricát bármely bank által kibocsátott MasterCard, Maestro, VISA és AMEX bankkártyával tudod kifizetni az alkalmazásban.

Jelenleg nem tudsz autópálya matricát vásárolni!

Simple e-matrica vásárlás - Hasznos tudnivalók

A járműkategória és időtartam kiválasztása után, kérjük add meg a jármű rendszámát. Heti és havi matrica esetén állítsd be az érvényesség kezdetét, és fizesd ki bankkártyáddal a matrica árát. Amennyiben a vásárlás napját jelölöd meg kezdőnapnak, úgy az érvényesség kezdete az e-matrica megvásárlásának időpontja. 

A matrica azonnal megjelenik a Simple fiókodban: a Simple alkalmazásban és a simple.hu felületén profilodba bejelentkezve is megtalálod. A vásárlásról minden esetben nyomtatható bizonylatot küldünk a fiókodban beállított emailcímedre, és elektronikus számlát is kérhetsz a vásárlásról menet közben.

Az e-matricát nem kell kinyomtatnod és a kocsiban tartanod, érvényességét bármikor ellenőrizheted az alkalmazásban, és lejárta előtt figyelmeztető emailt küldünk. 

E-matrica = úthasználati jogosultság Magyarország gyorsforgalmi útjaira és díjköteles szakaszaira.

Mindig ellenőrizd a tranzakciót!

A banki SMS a terhelésről és a pénzügyi teljesítés önmagában nem jelent autópálya-használati jogosultságot, érvényes matrica sorszámra van szükség!

Ezért arra kérünk, hogy a vásárlás után ellenőrizd itt a honlapon, vagy a Simple alkalmazás "Matricáim" menüpontjában a megvásárolt matricát, vagy a Simple Fiókodban regisztrált emailcímhez tartozó postaládában a vásárlásról szóló visszaigazoló emailt. 

 

Matricavásárlással kapcsolatos problémák esetén elérhetőségek:

Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Call Center: +36 (36) 587-500, 0-24 órás szolgálat  (rendszámcsere, átírás, stb. esetén). 

 

A Simple a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. hivatalos viszonteladója. 

 

 Simple vásárlással kapcsolatos kérdés esetén keresd ügyfélszolgálatunkat:

ugyfelszolgalat@simple.hu +36 1/20/30/70 3-666-611

 

 

 Az autópálya-matricák típusai érvényességi időtartam szerint:

 

- Heti autópálya matrica (10 napos): a vásárló által megjelölt kezdő és további 9 napra, összesen 10 egymást követő naptári napra érvényes, a 10. nap 24. órájáig.

- Havi autópálya matrica: a vásárló által megjelölt kezdő naptól a következő hónapban számát tekintve a kezdő nappal megegyező nap 24. órájáig; ha ez a nap a lejárat hónapjában hiányzik, a hónap utolsó napjának 24. órájáig.

- Éves megyei autópálya matrica: a vásárló által kiválasztott megye összes fizetős útjára érvényes, a tárgyév január 1-től, vagy a vásárlás pillanatától a rákövetkező év január 31. napjának 24. órájáig. 

- Elővételes éves megyei autópálya matrica: folyó év december 1-étől megvásárolható, a következő év január 1-től a rákövetkező év január 31-ig érvényes autópálya matrica

- Éves országos autópálya matrica: Magyarország összes fizetős útszakaszára érvényes. Érvényes tárgyév január 1-től a rákövetkező év január 31. napjának 24. órájáig.

- Elővételes éves országos autópálya matrica: folyó év december 1-étől megvásárolható, a következő év január 1-től a rákövetkező év január 31-ig érvényes autópálya matrica.

Járműtípusok díjkategóriái: 

D1 - Legfeljebb 7 személy szállítására alkalmas jármű és vontatmánya
D1M - Motorkerékpár
D2 - 7-nél több személy szállítására alkalmas jármű, tehergépkocsi 3,5 t-ig, és lakókocsi
B2 - Autóbusz - 9-nél több állandó ülőhellyel rendelkező, személyszállítási céllal készült jármű
U - Utánfutó - A D2 és B2 kategóriába tartozó járművek által vontatott pótkocsi

Pótdíjak - legkésőbb 60 percen belül vedd meg a matricád!

Ha a jármű a fizetős autópályán ellenőrzéskor (leolvasó kamera által vagy üzemeltető által) nem rendelkezik érvényes autópálya matricával,  az jogosulatlan úthasználatnak minősül, és pótdíjat kell fizetni. A pótdíj összege függ a díjkategóriától, ill. attól, hogy a befizetés megtörtént-e 60 napon belül. További részletek itt.

2018-tól a sztrádára való felhajtástól számított 60 perc áll rendelkezésre az úthasználati jogosultság, tehát az autópálya matrica megvásárlására, amennyiben ezt előzetesen elmulasztotta megtenni az úthasználó. A rendelkezés ételmében a jogosultságok érvényessége gyakorlatilag a vásárlást megelőző 60. percben kezdődik. 

Matrica módosítás

Átírás:

Az e-matrica átírására kizárólag a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban van lehetőség, az átírás díja 1490 Ft. Az átírás az alábbi esetekben lehetséges:

- Téves díjkategória – az érvényesség időtartamán belül

- Rendszám elírás – legfeljebb 3 karakter. Ha 0 és O felcserélése, akkor az átírás díjtalan

Jármű eladás – eladási és matrica vásárlási dokumentumok szükségesek.

- Rendszámcsere (az átírás díjtalan, ha jogszabály írja elő a cserét)

- Lopás vagy totálkár – a rendőrség vagy a biztosító igazolása alapján lehetséges

- Téves felségjel

Visszavásárlás:

Kettős matricavásárlás esetén van erre lehetőség, ha a második matrica érvényessége még nem kezdődött el.

Töltsd le a Simple alkalmazást a mobilodra!