Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Autópálya-matrica vásárlás 2023 Simple

Autópálya-matrica vásárlás – nem halogathatjuk tovább!

Az autópálya-matrica vásárlásával nem várhatunk már sokáig, hiszen, ha éves matricával utaztunk, akkor a 2022-es éves országos vagy megyei matricák érvényessége január 31-én lejár. Érdemes tehát még indulás előtt megújítani 2023-ra is úthasználati jogosultságunkat, hogy elkerülhessük az igencsak borsos pótdíjak megfizetését.

 

Néhány alapvető információ az éves matricáról

Elővásárlásban már korábban, akár 2022 utolsó felében is megvásárolhattuk az éves autópálya-matricát, és sokan éltek is a lehetőséggel. Összesen csaknem 187 ezer éves autópálya-matricát szereztek be decemberben, és itt jegyezzük meg, hogy Pest megyeiből fogyott a legtöbb.

Ha azonban nem tartozunk azok közé, akik ebből a szempontból már nyugodtan hátradőlhetnek, akkor nem halogathatjuk tovább, ugyanis a 2022-es matricák január 31-gyel érvényességüket vesztik. Amennyiben ezt követően szeretnénk a nagyjából 1600 kilométernyi fizetős útdíjszakaszra bármely kilométerére hajtani, akkor szükség lesz a 2023-as matricára. A korábbi évekhez képest változtak az árak, az viszont állandó, hogy országos és megyei érvényességű matrica közül választhatunk. És azzal sem mondunk újat, hogy a matrica nélküli autópálya-használat következményekkel jár…

 

A pótdíjazásról

Miként a különböző matricák árai, úgy a büntetési tételek összegei is változtak az elmúlt évhez képest, azaz többe kerül a jogosulatlan autópálya használat.

Például amennyiben 60 napon belül fizetünk a D1 és a D2 kategóriában, 18 750 forinttal megússzuk a matrica hiányát, ám 60 napon túl már 74.970 forintra ugrik az összeg, és adott esetben a jogosulatlan úthasználatért pótdíjkülönbözetet is kell pengetni.

 

Mit nyerhetünk vele?

Ám ne csak a matricavásárlás, pontosabban annak elmaradása nyomán fellépő problémákat mutassuk meg, hanem lássuk, mit nyerhetünk azzal, ha a Simple appon keresztül szerezzük be az éves autópálya-matricát.

Kezdjük azzal, hogy időt takarítunk meg, hiszen az okostelefonunkon keresztül, az applikációval vásárolunk. Ráadásul ennek köszönhetően nyereményjátékban vehetünk részt, amelyen akár egy millió forint vagy az értékes tárgynyeremények valamelyike is ütheti a markunkat. Sőt, ha a Simple appban veszed meg a matricát, vásárlásonként 10 forinttal támogatod beteg gyerekek felépülését!

 


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Forrás:
https://nemzetiutdij.hu/hu/hirek/e-matrica-kisokos-2023-ra
https://nemzetiutdij.hu/hu
https://nemzetiutdij.hu/hu/hirek/favorit-lehet-az-eves-matrica-2023-ra
https://nemzetiutdij.hu/hu/e-matrica/potdijak