Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Autópálya-matrica: a mobiloddal is megvásárolhatod!

Sokat jársz-kelsz az országban autóval? Autópálya-matricádat legközelebb vedd a Simple appal – mentett kártyáddal gyorsan és kényelmesen fizethetsz, és az alkalmazásban mindig kéznél lesz.

 

Válaszd a Simple-t!

Ha elmentetted bankkártyádat a Simple alkalmazásba, a vásárláshoz már tényleg csak a mobilodra lesz szükség. A folyamatot még inkább megkönnyíti, hogy járműved rendszámát és típusát (motor, autó stb.) is rögzítheted az appban, valamint becenevet is beállíthatsz neki, így ha több járgánynak is te veszed a matricáját, könnyebb lesz eligazodnod köztük. A megvásárolt, érvényes e-matricákat mindig megtalálod egy helyen az alkalmazásban a „Matricáim” menüpontra kattintva. Az app előnye, hogy figyelmeztetést küld a matricák lejárta előtt, így nem felejted el, mikor kell őket újravásárolni.

 

Így vedd meg az e-matricát okostelefonodon

Nyisd meg a Simple alkalmazást, és lépj az „e-Matrica” menüpontba. Add meg járműved adatait, majd válaszd ki a megvásárolni kívánt tételt – az appban az összes matrica-típust megtalálod. A vásárlásról elektronikus számlát is kérhetsz. Miután mindent beállítottál, Simple-fiókodba mentett bankkártyáddal egyszerűen rendezheted a végösszeget.

 

Amit még fontos tudni

Amikor kifizeted az e-matricádat, önmagában a bankodtól kapott SMS a terhelésről még nem jelent pályahasználati jogosultságot. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen ellenőrizd, hogy a megvásárolt matrica megjelenik-e az alkalmazásban a „Matricáim” menüpontban, illetve azt is, hogy megkaptad-e a vásárlást visszaigazoló emailt – bár kinyomtatni nem muszáj, azért ajánlott ezt megőrizni.

A sikeres vásárlást követően az érvényes e-matrica sorszáma azonnal megjelenik a Nemzeti Útdíjfizetési Zrt. rendszerében. Az autópályán az ellenőrző rendszer azt nézi, hogy autód rendszámához tartozik-e ilyen sorszám. A megvásárolt e-matricádat éppen ezért nem szükséges kinyomtatnod, felragasztanod a szélvédőre.


Forrás: Simple.hu
A borítókép forrása: shutterstock.com