Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Autómentés biztosítás – melyik csomagot válasszuk?

Az autómentés biztosítás praktikus döntés lehet, ha nyaralni indulunk. Érdemes mielőbb megkötni a számunkra megfelelő konstrukcióban, hiszen amint beköszönt a nyár és ezzel együtt a vakációk időszaka, egyre több elintézni valónk lesz az utazástervezéssel. A hosszú út előtt érdemes leellenőrizni gépkocsit, minden rendben van-e vele. Annak érdekében, hogy az utazás során bekövetkező kellemetlen meglepetések se érjenek felkészületlenül, érdemes megkötni a Simple Autómentés biztosítási csomagok valamelyikét.

 

Fő a figyelem!

Akár autópályán, akár városokon keresztül közlekedünk, a járművet irányító személyeknek feltétlenül figyelniük kell az útra. A titok az, hogy az indulás előtti napon feltöltsük kimerült tartalékainkat, ideális esetben egy hosszú, nyugodt alvással. Természetesen a nyaralás előtti idegesség ezt megnehezíti, ezért ha nehezen lazulunk el, próbáljunk meg főzni egy kis kamilla- vagy citromfűteát. Emellett alapvető fontosságú, hogy vezetés közben rendszeresen megálljunk pihenni a benzinkutakon vagy a kifejezetten erre a célra kijelölt pihenőhelyeken.

 

Melyik csomagot kössük meg?

Összesen három szuper biztosítási csomag közül választhatunk. Mindegyik csomag tartalmazza az alapszolgáltatásokat, tehát a helyszíni javítás lehetőségét, az akkumulátor segédindítását, illetve a kerékcserét.

Abban az esetben, ha 15 évnél idősebb autónk van, az Alapcsomagot tudjuk megkötni. Ez tartalmazza a vontatást (50 km-ig), illetve az alapszolgáltatásokat.

Amennyiben 15 évesnél fiatalabb autónk van és belföldre tervezünk utazást, akkor a Komfort csomag fog  leginkább passzolni igényeinkhez. Ez az alapokon túl magába foglalja a költségtérítést is, vagyis:

  • Szállás – 15.000 Ft/fő/éjszaka
  • Taxi, segélyvonal hívás – 15.000 Ft-ig
  • Tovább- vagy hazautazás – 50.000 Ft-ig
  • Visszautazás a megjavított járműért – 30.000 Ft-ig

Ezek közül egyet választhatunk ki, viszont a csomagot bármennyiszer igénybe vehetjük egy éven belül.

 

Ha pedig külföldre utaznánk, kössük meg a Prémium csomagot, ami rengeteg előnnyel jár. Évente korlátlan számban igénybevehető külföldön és itthon is, emellett 400 ezer Ft értékben kérhetünk vontatást (maximum kétszer). Külföldi káresemény kapcsán 3 napig csereautót is igényelhetünk. Ennél a csomagnál is választhatunk egyet ezen lehetőségek közül:

  • Szállás – 15.000 Ft/fő/éjszaka
  • Taxi, segélyvonal hívás – 15.000 Ft-ig
  • Tovább- vagy hazautazás – 125.000 Ft-ig
  • Visszautazás a megjavított járműért – 75.000 Ft-ig
  • Gumiszerviz – 17.500 Ft-ig

És ne feledjük: mindennek az alapja a megelőzés!


A kép illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com.

Forrás:

https://simple.hu/automentes-biztositas/