Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Augusztustól változnak a parkolási zónák és díjtételek Budapesten

Változnak a parkolási zónák, és díjtételek Budapesten, a módosítások augusztus 1-től érvényesek.

A fővárosi közgyűlés változtatott a parkolási rendeleten, így augusztus 1-től a II., a XII., a XIII., és a XIV. kerületben a parkolási díjak változnak majd, az Örs vezér tere körül pedig bővül a fizetőövezet. 

Átalakulnak a díjtételek, bővülnek a zónák

Újlipótváros területén
A Nagykörúttól a Dráva utcáig mindenhol 525 Ft/óra díjat kell majd fizetnünk. 
A parkolási fizetőzóna határa a Dugonics és Madridi útig bővül.

A XII. kerületben
A kerület összes díjzónájában egységes, 440 Ft/óra díjjal számolhatnak az ott parkolók.
A Szent János Kórház környéke is fizetőssé válik. A Diós árok-Kútvölgyi út közötti rész a Józsa Béla közig és az Alsó-Svábhegyi útig.

A II. kerületben
A Margit híd és Szépvölgyi út közé eső részen 350 Ft/órára ugrik a fizetési díjtétel, emellett a Marczibányi tér területén a korlátlan idejű parkolást felváltja a maximum 3 órás várakozás, melynek letelte után újra parkolójegyet kell váltani. A kerület 3024-es zónájában azonban megszűnik a fizetős parkolás.

Zuglóban
A Mexikói út és a Nagy Lajos király út közötti fizetőzónában 265 Ft/óra lesz a díjtétel. A fizetőövezet az Örs vezér terénél a Kacsóh Pongrác út-Lőcsei út-Thököly út- Francia út-Hungária körút által bezárt területen díjköteles zóna jön létre, illetve a Telepes utca-Fűrész utca-Csömöri út-Bosnyák utca-Fűrész utca-Szugló utca- Nagy Lajos király útja, és a Szugló utca-Lőcsei út-Egressy út-Nagy Lajos király útja területen is díjtarifa övezet születik.

Ellenőrizd a Simple alkalmazással!

Ha szeretnél biztosra menni a díjtételek kapcsán, parkolj a Simple appal, hiszen annak elindítása alkalmával a GPS – koordinátáid segítségével még a díjfizetési kötelezettség megkezdése előtt láthatod az adott zóna tarifáját.

Ha biztosra akarsz menni, indulás előtt is tájékozódhatsz a díjtételekről az alkalmazásban.

TÖLTSD LE A SIMPLE ALKALMAZÁST MOST:

 Simple fiókodat létrehozhatod itt és most is:

SIMPLE FIÓK LÉTREHOZÁSA