Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Augusztus 20: innen lődd a legjobb képeket a tűzijátékról

Augusztus 20-án szeretnéd megörökíteni a színes parádét, vagy csak tesztelnéd mobilod kameráját a különleges, éjszakai körülmények között? A helyszínválasztáson sok múlik, ha pazar képeket szeretnél készíteni, és mindemellett még jól is szeretnéd érezni magad. Cikkünkben a legszuperebb kilátópontokon kívül olyan helyszíneket is említünk, melyeken vélhetően a tömeg is kisebb lesz.


Legyen a mobilod mindig kéznél, hogy meg tudd örökíteni a fontos pillanatokat! Ha megkötöd biztosításodat a Simple alkalmazás Készülékbiztosítás menüpontjában, nem kell többé zsörtölődnöd a képernyőtörés miatt, hiszen ha meg is történne a baj, a biztosító megoldással szolgál. A biztosításkötéssel most nyereményjátékunkban is részt veszel. Részletek itt.


A csodás kilátásért nyomás fel a Várba!

Ha premier plánból szeretnéd követni az eseményeket, akkor nincs mese, várhatóan a hatalmas tömeggel is meg kell birkóznod. A legjobb kilátás érdekében magaslati pontot keress, ami ráadásul központi helyen található: ilyen például a Halászbástya, mely rendszerint népszerű célpont a jeles napon. Ha a legjobb állóhelyet szeretnéd magadnak, érdemes már jóval a program előtt kitelepülnöd a Várba, mert amint elkezd gyűlni a lelkes tömeg, egyre kevesebb lehetőség lesz a helyváltoztatásra. Ugyanez vonatkozik a Várkert Bazár teraszaira is.

 

A Gellért-hegyen talán kevesebben lesznek

Legalábbis kevesebben, mint a rakparton vagy a Várban, ami azért még nem feltétlen jelent majd nagy felüdülést. A Duna felőli teraszok itt is gyorsan megtelnek majd, de a sétányokat bejárva simán rábukkanhatsz egy rejtett, üres részre. Ha viszont semmit se bíznál a véletlenre, biztosíts be megadnak ülőhelyet például a Filozófusok kertjében: hozz plédet, enni-innivalót, és várd piknikezve, hogy besötétedjen, majd kezdetét vegye a show!

 

Még távolabb? Legalább a zoom funkciót is tesztelheted!

Ha inkább egy kevésbé frekventált helyszínről szeretnéd megtekinteni az eseményt, szóba jöhet a Gül baba türbéje is. Igazából a város bármely magas épülete jó választás: gondolunk itt például a tetőteraszokra, ahol kényelmesen, egy hűsítő koktélt szürcsölve figyelheted a fényjátékot. Arra is van megoldás, ha egyáltalán nem szeretnél beutazni a város magjába: a Budai hegyektől is lehet majd látni a tűzijátékot, itt a János-hegyi Erzsébet kilátót és a Normafát ajánljuk.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: pexels.com

Források:

https://welovebudapest.com/cikk/2019/8/15/25-hely-budapesten-ahonnan-elvezheted-az-augusztus-20-ai-tuzijatekot

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/programok/augusztus-20-i-programok/

https://cosmopolitan.hu/te_te_te/2019/08/18/5-hely-ahonnan-megnezheted-az-augusztus-20-i-tuzijatekot-2/

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-augusztus-20-budapest-allami-unnep.html