Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Anyák napi programötletek idénre – így töltsetek el együtt egy meghitt napot!

Anyák napja talán az egyik legszebb ünnep az összes közül, hiszen édesanyáink nélkül nem is lenne világ a világ. Persze nem csak ezen az egy napon kell ezt velük tudatni, de azért jó, hogy van egy külön alkalom is rá, mikor megköszönhetjük nekik mindazt, amit értünk tesznek. Amennyiben pedig te is inkább egy szeretetteljes, közösen eltöltött napot adnál ajándékba, mutatunk pár programötletet, amivel nem lőhetsz mellé.

 

A közös alkotás öröme

A kézműveskedés kiváló lehetőséget kínál arra, hogy az anyák napját együtt, alkotással egybekötve töltsetek el. Legyen ez akár festés, horgolás, agyagozás vagy esetleg varrás, ez a megnyugtató program lehetőséget ad arra, hogy beszélgessetek és megosszátok egymással legkedvesebb emlékeiteket, gondolataitokat. A fővárosban is van erre lehetőségetek, hiszen rengeteg kézműves ház és kávézó is rendez ilyen délutánokat ezen a jeles napon. Fontos, hogy az alkotás folyamata ne csak az eredményről szóljon, hanem az együtt töltött időről is. Beszélgessetek, nevessetek együtt, használjátok ki ezeket a perceket.

 

Gasztronómia kalandok

Ha mindketten szerettek a konyhában sertepertélni, akkor a tökéletes nap számotokra valószínűleg egy gasztronómiai workshopon, vagy esetleg egy konyhaműhelyben lesz. Gondoljátok át, hogy van-e olyan különleges fogás, speciális étel, vagy egy szeretett nemzeti konyha, amit szívesen kipróbálnátok ti magatok is. A közösen elsajátított tudás remekül formálja az emberi kapcsolatokat, ráadásul így a jövőben is lesz majd egy olyan közös pont, ami még jobban összehozza majd anyát és lányát.

 

Wellness élmények

Pihenés, masszázs, szépészeti kezelések.. ez valószínűleg minden nő álma. Főleg akkor, ha ezt szeretteivel teheti meg, egy anya-lánya nap keretében. Így nem csak lelkileg, de testileg is kikapcsolódhatunk kicsit, illetve kiszakadhatunk a munkával telített hétköznapokból. Emellett ez idő alatt minden apró kis témára jut idő, amiről egyébként lehet, hogy nem esne szó egy szimpla kávézás során.

 

Kertészeti projekt

Amennyiben kertes házzal rendelkeztek, az anyák napja tökéletes alkalom lehet arra, hogy együtt dolgozzatok kint. Ültessetek el új növényeket, rendezzétek át a virágágyásokat, vagy egyszerűen csak élvezzétek a szabadban töltött időt. A kinti tevékenykedés nem csak egészségünkre, de a lelkivilágunkra is szuper hatással van. Készíthetünk különböző frissítőket vagy szendvicseket is a délutánra, így akár naplementéig kint tartózkodhatunk a szabadban. Esetleg egy hangszóró, vagy egy pléd is jól jöhet, ha megpihennénk kicsit a munka során.

 

Amennyiben már megterveztük a tökéletes Anyák napi programot és mindennel készen vagyunk, érdemes a részletekre is gondolni. Ha a tömegközlekedéssel való utazást választjuk, és szeretnénk megkönnyíteni helyzetünket, vásároljuk meg a Simple alkalmazásban a szükséges mobiljegyeket vagy bérleteket, így elkerülhetjük a várakozást az automatáknál, ráadásul nem kell attól tartanunk, hogy esetleg elkallódik a jegyünk. A fizetést pedig könnyedén elintézhetjük elmentett kártyánkkal, csupán pár pillanat alatt.


A kép illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Forrás:

https://www.bien.hu/kozeleg-anyak-napja-otlet-amivel-meglepheted-anyukadat/

https://www.regiojatek.hu/blog/anyak-napi-otletek-az-egesz-csaladnak