Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Anyák napja programajánló

Anyák napi programajánló

Anyák napján vajon mit szólna anyukád, ha a szokásos virág mellett egy közös programmal is megajándékoznád? Május első vasárnapja környékén sokféle izgalmas program vár, ezek közül mutatunk néhányat, amelyeken mindketten jól szórakozhattok!

 

A mosoly országa

 

Május első hétvégéjén többször is játsszák a Budapesti Operettszínházban Lehár Ferenc munkásságának egyik kiemelkedő darabját, A mosoly országát. Tulajdonképpen operai igényességgel megkomponált a háromfelvonásos operett, amelyet csaknem száz éve mutattak be, ám a népszerűsége azóta sem kopott meg. Divatos keleti motívumok inspirálták zenei jellegét és történetét, elvégre Liza, a bécsi tábornok arisztokrata lánya és Szu Csong kínai trónörökös herceg szerelmét meséli el nagyszerű szereposztásban. A mosoly országa komoly kérdéseket jár körbe, és a végkifejletetet tekintve operettől szokatlan a zárás, de inkább nem „spoilerezünk”. Az viszont biztos, hogy az este különleges program lehet anyák napjára.

 

Car(wo)men, vagy tánc a világ

 

A május 5-i, pénteki Car(wo)men című előadás szintén megadhatja az alaphangját az anyák napi hétvégének. A Nemzeti Táncszínházban, a Feledi János rendezésében érkező darabban ugyanis magával ragadóan egyesül a klasszikus és kortárs stílus. Az elbeszélő, valamint José, továbbá a történelem emberei és Carmen között végzetes a találkozás, miközben szilaj természetük miatt megnyugvást nem lelő emberi sorsok bontakoznak ki. Mikor is lenne apropója megnézni a művet, amelyben a női szereplő, Carmen nagyszerűen testesíti meg a büszke tettvágyat és az életerőt, ha nem anyák napja előtt?

 

A művészet templomai – Salvador Dalí ifjúkora

 

Fantasztikus környezetben, a Várkert Moziban tekinthetünk meg május 6-án filmet egy fantasztikus művészről, a spanyol (katalán) Salvador Dalíról, akinek nevét szinte az egész világ ismeri. A modern művészet alakját a szürrealista alkotásmódja a valaha volt legnagyobbak közé emelte, ám a film többről szól, mint pusztán az alkotóról. Több, sosem látott archív dokumentummal és felvétellel idézi meg Dalí gyermek- és fiatalkorát, amelynek meghatározó törtése volt bátyja halála… Az érzékeny művön keresztül közös időtöltéssel és élménnyel ajándékozhatjuk meg anyukánkat.


 

Bármelyik programhoz is kaptál kedvet, a Simple app Jegy szolgáltatásában pofonegyszerűen vehetsz belépőt az ország bármely részén tartott programra. A legegyszerűbb, ha elmented a bankkártyád adatait a Simple-fiókba, hogy még flottabbul menjen a fizetés, és már csak a várt szórakozásra kelljen koncentrálnod.

Belépőjegyet veszek

Simple_jegy


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Forrás:
https://operett.hu/repertoar/a-mosoly-orszaga
https://www.tancszinhaz.hu/musor/bemutato-carwomen/2428
https://varkertbazar.hu/esemenyek/a-muveszet-templomai-salvador-dali-ifjukora