Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Akkumulátor kímélő tippek, hogy mobilod sokáig hű társad legyen

Idővel a legjobb telefonok üzemideje is csökkenni kezd, ha pedig már folyton konnektort kell keresned ahhoz, hogy használni tudd a készüléked, valószínűleg eljött az akkumulátor- vagy készülékcsere ideje. Nem kell rögtön megrémülni, mert ha még időben feleszmélsz, akkumulátor kímélő tippjeink bevetésével sokat tehetsz azért, hogy ezt a folyamatot lelassítsd.

 

A képernyő törés az akkumulátor meghibásodásnál is gyakoribb ok, amiért a telefonok a szervizben landolnak. Borsos költség lehet a képernyőcsere, éppen ezért ajánljuk, hogy a Simple app új szolgáltatásával, a Készülékbiztosítással biztosítsd be készülékedet képernyő törés esetére, vagy akár még lopáskár esetére is.

Figyelj a töltöttségi szintre!

Mikor érdemes a telefont töltőre tenni? Meg kell várni, míg teljesen lemerül? A válasz: nem. A lemerítés a régi mobiloknál volt tanácsos. A mai okostelefonokban már más típusú akkumulátor van – pont, hogy rosszat teszünk azzal, ha rendszeresen hagyjuk teljesen lemerülni őket. A legjobb, ha sosem hagyod 20% alá esni a töltöttséget. Ami a felső határt illeti, kerülendő szokás folyton töltőn tartani a telefont, mert ha mindig 100%-on van az akksi, azzal szintén csökkented élettartamát. Amikor teheted, inkább csak 80%-ig töltsd fel mobilodat.

 

Simple Tipp: tokban tartod a telefonodat? Töltéskor a készülék melegedése problémát jelenthet, ha a tok nem hagyja megfelelően szellőzni a telefont. Ha észreveszed, hogy nagyon felmelegszik töltéskor a készülék, inkább vedd ki a tokjából.

Kerüld az extrém hőmérsékletet

Nem csak a készülék felmelegedése károsítja az akksit, hanem a környezet extrém hőmérséklete is. Nem jó se a túl meleg, se a túl hideg. Éppen ezért soha ne hagyd a telefont nyáron a tűző napon vagy a felmelegedett autóban, télen pedig ne tedd ki a fagyos levegőnek.

Később még számítanál rá? Tárold helyesen!

Ha huzamosabb ideig nem tervezed használni a telefont, még mielőtt elrakod a fiókba, nézz rá a töltöttségre. A legjobb 50%-os töltöttségen tárolni ezeket a készülékeket. Kikapcsolt állapotban alig merülnek pár százalékot havonta a telefonok, mégis ajánljuk, hogy időnként ellenőrizd a töltöttséget, és igyekezz 50%-on tartani azt. Ha a telefon túl sokáig áll teljesen lemerült állapotban, előfordulhat, hogy az akksi nem lesz többé képes a töltés megtartására, így használhatatlanná válik. Az se jó, ha teljesen feltöltve teszed félre, mert akkor az akksi veszthet a kapacitásából, és kevesebb időt fog bírni egy töltéssel.

 


Forrás:

A borítókép csak illusztráció. Forrás: shutterstock.com

https://www.carlcare.com/global/tips-detail/common-reasons-for-cell-phone-repair

https://www.samsung.com/nz/support/mobile-devices/11-tips-to-extend-and-improve-your-samsung-galaxy-battery-life/

https://www.samsung.com/nz/support/mobile-devices/tips-for-battery-charging-and-how-to-make-your-battery-last-longer/

https://www.apple.com/batteries/maximizing-performance/https://tech2.hu/hogyan-kell-helyesen-tolteni-mai-okostelefonokat/