Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
a világűr hete

A világűr hete: sci-fi könyvek, ha kiszakadnál a hétköznapokból

A világűr hete (World Space Week) 1999 óta nemzetközi ünnep, melyet október 4. és október 10. között évről évre világszerte megtartanak. Ez az év legnagyobb űrkutatási eseménye, melynek célja egyrészt elcsábítani a fiatalokat a tudományterület irányába, másrészt tájékoztatást adni a nyilvánosságnak a jelenleg zajló űrtevékenységekről.

Még ha az űrbe nem is tudunk eljuttatni, egy nagyon izgalmas, sci-fi regényekkel átitatott könyvajánlóval készültünk a számotokra. A könyveket a Simple appban is megvásárolhatod a Bookline szolgáltatását megnyitva.

 

Frank Herbert: Dűne

Politika, kaland és misztikum lenyűgöző ötvözete a Dűne, mely egyúttal a sci-fi műfaj alapjait is lefektette. A történet a távoli jövőben játszódik, amikor az emberi faj szétszóródott a galaxisban, több bolygót benépesítve. Az Arrakis sivatagi bolygón az ifjú Paul Atreides és családja veszi át az ellenőrzést az univerzum egyik legfontosabb anyaga fölött. Az anyag meghosszabbítja az emberi életet, és az űrutazást is lehetővé teszi. A könyvet olvasva végigkísérhetjük a család törekvését, melynek célja megvalósítani az emberiség legősibb álmát.

 

Andy Weir: A marsi

Mark Watney egy félresikerült expedíció következtében a Marson marad. Társai halottnak hiszik, ő pedig sehogy se képes életjelet továbbítani a Föld felé. Az élelmiszerhiány, a sérült berendezések és a könyörtelen marsi környezet mind csökkentik a túlélés esélyét – Mark azonban nem adja fel, bedobja minden mérnöki tudását és leleményességét, és nekimegy az elsőre leküzdhetetlennek tűnő akadályoknak.

 

John Scalzi: Vének háborúja

A jó hír az, hogy az emberiség végre eljutott a csillagközi űrbe. A rossz hír az, hogy kevés az életre alkalmas bolygó, és gyakoriak az idegenek, akik hajlandóak harcolni értük. Az univerzum, mint kiderült, ellenséges hely. A legfőbb cél a Föld védelme az idegen erőkkel szemben. A 75 éves John Perryt is harcba hívják a frontra, mely fényévekre húzódik az otthontól. Többé nem térhet vissza a Földre, ezt tudja, de ha túléli a háborút, egy jókora birtok üti majd a markát egy újonnan megszerzett bolygón.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Források:

https://www.worldspaceweek.org/

https://www.bookbub.com/blog/best-sci-fi-books-about-space-publishers-blurbs

https://bookline.hu/product/home.action?_v=Frank_Herbert_Dune&type=22&id=316137

https://bookline.hu/product/home.action?_v=Andy_Weir_A_marsi&type=22&id=280327

https://bookline.hu/product/home.action?_v=John_Scalzi_Venek_haboruja&type=22&id=112306