Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Biztonságos vezetés

A vezetés így legyen nyáron is biztonságos

A vezetés legyen egész nyáron biztonságos, minden utat komolyan kell venni: ha pár utcányit utazol csak a szállástól a strand parkolójáig, a szabályokat akkor se lehet félvállról venni. A nyaralás persze a jól megérdemelt pihenésről szól, és ez így is van rendjén – a plusz fegyelem az autóban viszont mégis csak ahhoz járul hozzá, hogy ezt a pihenést semmi se árnyékolhassa be.

 

A strandviselet nem az autóba való

Bármennyire is csalogató a nagy melegben, strandpapucsban vezetni nem szabad. A pedálok kezelésénél szükség van a lábbeli nyújtotta stabilitásra, amit egy izzadtságtól csúszkáló, itt-ott beakadó papucs nem tud biztosítani. Ugyanez vonatkozik szandálokra és sarukra is. A legjobb választás egy tornacipő: viselete megadja a kellő kontrollt, mégis kényelmes szellőzést biztosít a lábnak.

 

Az abroncsok legyenek karbantartva

A nyári időszakban sajnos megszaporodnak a defektek: forró az aszfalt, a meleg hatására pedig a gumiabroncsok levegője kitágul. Ha mindemellett még a gumik állapota sem a legjobb, az nagyban megnöveli kidurranásuk kockázatát. Éppen ezért, ahogy a KRESZ vizsgára tanultuk , indulás előtt ellenőrizzük le, hogy sérülésmentes -e a gumi, illetve érdemes időnként szakemberrel is alaposabban átvizsgáltatni az abroncsokat, főleg egy hosszabb autóút előtt. Amit pedig mondanunk sem kell: nyáron nyári gumival közlekedünk. A téli gumi nem viselkedik jól meleg időben: egyrészt balesetveszélyes vele közlekedni, mert könnyen megcsúszhatunk, másrészt gyorsabban elkopik a meleg aszfalton, így idő előtt használhatatlanná válhat. A gumicsere elmulasztásával tehát nagyot nem spórolunk, hisz hosszabb távon sokkal nagyobb kiadásokra készülhetünk.

 

Egy üveg víz csodákra lehet képes

A dehidratáltság könnyen frusztrációt, feszültséget okozhat, ráadásul a koncentrációt is csökkenti – az utakon egyik se jön jól. Éppen ezért mindig vigyünk magunkkal egy üveg vizet az autóban, még ha csak rövidebb távot is tervezünk megtenni, mert jól fog esni, ha véletlen dugóba kerülünk. Ugyanis a megnövekedett forgalommal számolnunk kell: hiába szünetel az iskola, a nyaralók és utazók ellepik a városi utakat és autópályákat. Azt a szabályt azért ilyenkor is tartsuk észben, hogy vezetés közben nem iszunk, nem eszünk, mert elvonja a figyelmet a forgalomról! A zsúfolt részek elkerüléséért ellenőrizzük az útvonalakat előre, és szükség esetén válasszunk alternatív útvonalat.

 

A Simple Gépjármű-asszisztenciával nyugodtabban kelsz majd útra

A fenti tippek betartásával, az elővigyázatosság mellett tovább csökkentheted a kockázataidat, ha megkötöd a Groupama Biztosító Gépjármű-asszisztencia biztosítást, melyre bizton számíthatsz ha váratlan helyzet adódik. Ráadásul több csomag közül választhatsz igényeid szerint és alig néhány kattintással megkötheted a Simple alkalmazásban.

A részletekért látogass el erre az oldalra!

 


A borítókép csk illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Források: https://www.toyotaofnorthcharlotte.com/blog/5-driving-safety-tips-for-summer-season/
https://www.honda.co.uk/engineroom/cars/how-to-drive-safely-this-summer/index.html
https://www.vezess.hu/vezetunk/2020/08/02/ezek-a-veszelyek-leselkednek-az-autosokra-nyaron/
https://www.automotor.hu/tanacsado/7-hasznos-tipp-a-nyari-vezeteshez/