Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

A tavaszi autóápolás legfontosabb lépései

Autód jó szolgálatot tett télen, így megérdemli a tavaszi extra törődést: egy melegebb hétvégén szánj rá pár órát kedvenc járműved ápolására. A zord téli időjárás hátrahagyott jegyeit eltüntetve újjá varázsolhatod autód megjelenését, hogy a napsütésben büszkén ragyoghasson.

Simple tipp: minden területen biztosra mész, ha az autódról van szó? Tartozzon ebbe a kategóriába saját magad és utasaid védelme is: ha megkötöd a Simple Gépjármű-asszisztenciát, számíthatsz az azonnali segítségnyújtásra, ha nehéz helyzetbe kerültök az utakon.

A biztonságos kilátásért

Bármennyi ablaktörlő folyadékot nyomsz a szélvédőre, mindig maradnak foltok, melyek a kilátást is akadályozzák? Azok a foltok bizony sokszor az ablak belsején csücsülnek, ezért fontos, hogy a külső tisztítás után belülről is áttöröld őket. Az ablakok csillognak-villognak – ez maradjon is így! Ellenőrizd az ablakmosó folyadék szintjét a tartályban, és vess egy pillantást a törlőlapátok állapotára is. Télen ezek extra használatnak vannak kitéve, így hamar elamortizálódnak.

A behordott kosznak távoznia kell

Mindannyian ismerjük, micsoda felüdülés télen végre behuppanni az autóba egy huzamosabb kint lét után, és ahogyan a kocsiban kezd beindulni a fűtés, mi is kezdünk felengedni a vacogásból. Nem is szúr szemet az a sok kosz, sár, latyak, amit ilyekor behordunk az autóba. A szennyeződések viszont ott maradnak, és a nedvesség, a baktériumok melegágya se mindig tud teljes mértékben kiszáradni a hidegben – tavasszal muszáj figyelmet fordítanod a belső tér megtisztítására, hogy friss és bacimentes környezetben utazhass. Kezdj egy huzamos szellőztetéssel, ilyenkor a szőnyegeket is emeld ki. Ezután jöhet a porszívózás és a kárpittisztítás az utastérben. Ne feledd a műszerfal áttörlését se!

Egy szimpla autómosás nem mindig elég

A külső felületek takarításakor fordíts különös figyelmet azokra a területekre, ahol lerakódott a kerekek által felvert kosz. Gumi, illetve kerékcsere előtt egyébként is ajánlott a gumikat és a felniket alaposan átmosni, mielőtt nyári pihenőre térnek. Érdemes rábízni a mosást a kézi mosóban egy szakemberre a legalaposabb tisztítás érdekében.


Forrás: alapjarat.hu/hasznos-infok/tavaszi-faradtsag-helyett-inkabb-autoapolas-kotelezo-tavaszi-nagytakaritas
autonavigator.hu/cikkek/ha-nincs-eleg-program-hetvegere-tavaszi-autoapolas/
A borítókép csak illusztráció. Forrása: shutterstock.com