Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Simple könyvrendelés

A tavasz várása pár új könyvvel

A tavasz frissessége lelkünben is új húrokat pendíthet meg, hagyjuk, hogy néhány izgalmas könyv az ébredő természet szépségével karöltve elvarázsoljon minket. A Bookline kínálatából mazsoláztunk, ha bármelyik mű megtetszik, a Simple appon keresztül rögvest meg is vásárolhatod!

 

Robert Galbraith: A Koromfekete szív

Robbantsuk be a tavaszt egy lebilincselően izgalmas, már a címében is érdekes krimivel, A Koromfekete szívvel. Edie Ledwell végső kétségbeesésében egy nyomozóirodához fordul, hogy kiderüljön, ki zaklatja őt a Koromfekete szív egyik alkotójaként ismert Anomie álnévvel az interneten. Robin Ellacott nyomozó úgy érzi, nem tud a nő hasznára lenni, ezért nem vállalja a feladatot. Ám Edie későbbi tragikus sorsa nyomán végül mégis bevonódik a nyomozásba és az egyre rejtélyesebb történetbe, amely persze rengeteg veszélyt hoz rá és társa fejére.

 

Fábián Janka: A szabadság szerelmesei

Fábián Janka egy korábbi könyvének, Az Anna-bál szerelmeseinek című regényéből már megismert Györöky Ilka és családja történetét beszéli el egy másik alkotása, A szabadság szerelmesei is. Ehhez csupán vissza kell repülnünk az 1840-es évek pezsgő és színes világába, annak is balatonfüredi szegletébe, ahol a társasági és kulturális élet is magas színvonalon zajlik. Ilka gyermekei ebben a különleges forgatagban tapasztalják meg az élet nagy hőfokú érzelmeit, a szerelmet, a barátságot vagy éppen az ellenségeskedést. A közelgő 1848-as év és annak eseményei ráadásul viharos horizontot festenek, ezek a nagy világ és a család életét is megváltoztatják.

 

Dr. Csernus Imre: Én és te

A tavasz éltető ereje ahhoz is lendületet adhat, hogy nyitottsággal és elszántsággal helyretegyünk magunkban néhány dolgot. Az ismert pszichiáter, dr. Csernus Imre a tőle megszokott lendülettel nyújt ehhez mankót az Én és te című könyvében. Az önszeretetet és a -tisztelet fontosságát emeli ki a cím és annak sorrendje, hiszen ezek nélkül nehéz tartós kapcsolatokat építeni. A kapcsolati állomásokon keresztül megmutatja, miért nem azonos a biztonság a boldogsággal, milyen minták öröklődnek, miért fordul elő sokaknál a kapcsolati függőség vagy éppen azt, hogy miért fontos vállalni a felelősséget a szavainkért és tetteinkért. És persze sok egyéb összefüggést is új megvilágításba helyez.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Forrás: https://bookline.hu/product/home.action?_v=Robert_Galbraith_J_K_Rowling_A_Koro&type=22&id=337724 https://bookline.hu/product/home.action?_v=Fabian_Janka_A_szabadsag_szerelmesei&type=22&id=336234 https://bookline.hu/product/home.action?_v=Dr_Csernus_Imre_En_es_te&type=22&id=336219