Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

A Simple programhatározó

Ahogy közeledik a hétvége, egyre izgatóbbá válik a kérdés: holt töltsük el várva várt szabadidőnket? Nagyvárosban meglepő, de különösen nehéz dolga van az embernek – a megszámlálhatatlan mennyiségű kiállítás, koncert, mozi miatt szinte lehetetlen a eldönteni, mire essen választás. Mi ebben szeretnénk nektek segíteni. Mutatunk pár programot, amire érdemes jegyet váltani.

Druk – Még egy kört mindenkinek

A skandináv filmekről általában valamilyen szürkés-borongós nyomasztás jut először az eszünkbe. Thomas Vinterberg alkotása azonban rácáfol erre a sztereotípiára: a Druk egy valódi életigenlő alkotás. A történet szerint négy tanárként dolgozó, egyre jobban a kiégés jeleit mutató barát elhatározza, hogy letesztel egy elméletet: eszerint az állandóan fenntartott, de nem túl magas alkoholszinttel az ember jobban teljesít mindennapi környezetében. Az elmélet működik, a négy cimbora ideiglenesen visszaszerzi a jókedvét, a leoldott gátlásaiknak köszönhetően a tanítás is gördülélenyebben megy. De az életük nem marad problémátlan – mert, mint ahogy az az alkohollal lenni szokott, egy idő után elszabadul a gépszíj.

A bajnok – Pintér Béla darabja a Katonában

A nyár a színházi életben is uborkaszezon, szóval ha valaki egy komoly és tartalmas előadásra vágyik, sajnos őszig várnia kell. Szeptemberben viszont már újra nyitnak a színházak, és nem is lenne jobb lehetőség annál az egyszeri színházlátogató számára, hogy egy Pintér Béla darabbal indítsa a szezont. Pintér Béla egyre nagyobb visszhangra lel mind a kritikusok, mind a közönség köreiben.  Munkáira jellemző a történelmi érdeklődés, a társadalmi tabuk, elfojtások színrevitele, és a mindent átható, sokszor abszurdba hajló humor. Ebben a darabjában egy Puccini darabot írt át és aktualizált maivá. Ahogy a szerző fogalmaz: „A fennkölt zene és a profán tartalom kontrasztja szinte állandó humorforrást jelent, ugyanakkor a megrendítő mozzanatok is átélhetőbbek a természetes megszólalásoknak, gesztusoknak köszönhetően.” A darab 2016-ban a Színikritikusok Díjában részesült.

Minden más egy helyen

Ezekre a programokra és még sok másra is megválthatod a jegyed könnyen és egyszerűen a Simple-applikáción keresztül is. De nem csak a kényelem miatt érdemes a Simple appot választani: ha szeptember 12-ig Simple-fiókodban mentett bankkártyáddal vásárolsz a programokra belépőjegyet, vagy az applikáció egyéb szolgáltatásait használod, esetleg SimplePay fizetési megoldással rendelkező webshopokban vásárolsz, most nyereményjátékunkon is részt veszel. A Simple appos jegyvásárlásról további infót itt találsz.


A kép csak illusztráció. A kép forrása: pexels.com