Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

A rutinos utazók erre az 5 tippre esküsznek

Kiszakadnál pár napra a szürke hétköznapokból? Szívesen elutaznál egy őszi városnézésre, vagy téli egzotikus nyaralást tervezel?  Bármi is legyen az úticélod, ezzel az öt dologgal mindenképpen tisztában kell lenned még a foglalás előtt, hogy minden a lehető legzökkenőmentesebben menjen.

Kerüld a drága időszakokat!

Miután kiválasztottuk álmaink úticélját, az időpont kitűzésekor érdemes utánanézni, melyek azok az időszakok, amikor a legkedvezőbb áron tudunk szállást és repülőjegyet foglalni. Az aranyszabály: akkor utazz, amikor a legtöbb ember nem utazna. Például télen sokakat elcsábít a trópusi üdülés gondolata, de az ünnepnapok és hosszúhétvégék is mindig kedvelt időpontok – ilyenkor a szállások árai könnyen felszaladhatnak. Ami a repülést illeti: hétköznap általában olcsóbb, mint hétvégén, sőt akkor is spórólhatunk, ha hajnalban vagy éjjel induló járatot választunk.

Amit semmiképp sem felejthetsz el: biztosítás

Ha belegondolunk, a költségek tekintetében ez a kis extra már igazán nem oszt, nem szoroz. Ennek ellenére továbbra is nagyon sokan követik el azt a hibát, hogy nem kötnek utasbiztosítást. Pedig még akkor is könnyen bajba kerülhetünk, ha csak egy párnapos henyélést tervezünk egy szállodában. Balesetek, megbetegedések vagy eltűnt csomagok esetén nagy megkönnyebbülést jelenthet, ha a biztosító állja a felmerülő költségeket. Fontos azonban, hogy tisztában legyünk azzal, pontosan mire is terjed ki a biztosításunk: érdemes a szerződést mindig jó alaposan átolvasni.

Ne becsüld alá a hazai látnivalókat!

Tudtad, hogy nekünk is van egy Velence-szerű lebegő csodafalunk a Bokodi-tavon? Csónakáztál már a  a Tapolcai-tavasbarlang türkizkék vizén? Magyarország telis-tele van olyan elképesztő látnivalókkal, amelyekről a legtöbben még csak nem is hallottak. Ha szívesen felfedeznéd ezeket a rejtett kincseket, vagy csak egy kis hazai kikapcsolódásra vágynál. Mielőtt nyakadba vennéd az országot, látogass el a Simple alkalmazásba, ahol az autópályamatricádat is megvásárolhatod, gyorsan és kényelmesen, csupán pár kattintással.

Hagyj teret a spontaneitásnak!

Sokaknak biztonságérzetet nyújt, ha előre lefoglalják az utazás minden egyes elemét, a szállásoktól kezdve, az étkezéseken át, a programokig. Ezzel csupán annyi a probléma, hogy elveszítjük utazásunk rugalmasságát és lecsúszunk sok, spontán elérhető lehetőségről. Repülőjegyet, szállást és az utazás pár meghatározó elemét természetesen érdemes előre fixálni, de fontos, hogy utazási tervünket ne szentírásként kezeljük, és hagyjunk helyet a változtatásoknak. 

Legyen mindig elérhető a bankkártyád!

Nincs is annál rosszabb, mint amikor egy utazás során nem tudunk hozzáférni pénzünkhöz. Viszont, ha hirtelen egy idegen országban kezded el használni bankkártyádat, könnyen előfordulhat, hogy a bank letiltja a szokatlan külföldi tranzakciók miatt. Ezt egyszerűen elkerülhetjük akkor, ha értesítjük bankunkat az utazásról. További kellemetlenségektől óvhat meg, ha elmentjük bankkártyánkat a Simple alkalmazásban. Az OTP-s bankkártyákat így NFC képes mobiltelefonunkat is használhatjuk érintéses fizetésre, akár külföldön is. Tehát akkor sem kell aggódnunk, ha bankkártyánk éppen nincs kéznél. Ezek az előkészületek csupán pár percet vesznek igénybe, és mégis egy csomó bosszúságtól kímélhetnek meg minket.