Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Simple parkolás ősszel

A reggelek jól is kezdődhetnek a Simple parkolásával!

A reggelek a parkolóhely keresgélésével kezdődnek ősszel is, ami önmagában is igazi kihívás lehet a belvárosban, aztán ha ráadásul még esik és hideg is van, a napod tényleg balszerencsés helyzetek sokaságával indul. Nincs azonban minden veszve: a Simple app Parkolás funkciója legalább egy terhet leemel a vállaidról ezeken a sietős őszi reggeleken.

 

Tudunk jobb megoldást

Összeszedni a szükséges aprót a táska zsebeiből és a kocsi különböző szegleteiből. „Parkolásra pont elég. Vagy nem?” Mennyit kell fizetni, hol kell fizetni, egyáltalán fizetős ez az időszak? Túl sok a kérdés, de választ csak az utca végében elhelyezett automatától várhatsz. Biztos így van ez? Kiszállni a kocsiból, esernyőt nyitni, majd a tócsákat kerülgetve odaszökkenni parkolójegyet váltani – ha minket kérdezel, van ennél egy sokkal kényelmesebb megoldás. Ha a Simple appot használod parkoláshoz, a kocsiban ülve is megállapíthatod, hogy éppen kell-e fizetni a zónában vagy sem. Ugyanitt kifizetheted a parkolás díját bankkártyás fizetés formájában, így a készpénz hiánya miatt se kell kétségbe esned.

 

A fennmaradó összeg visszajár!

Amint leállítod a parkolást, csak a parkolás tényleges időtartamának megfelelő összeg kerül levonásra, a különbözet automatikusan felszabadul. A parkolás elindításakor egyébként manuálisan is szabályozhatod, hogy mennyi időt tervezel maradni – ezáltal a befoglalt összeget is módosítod. Amikor a banktól SMS-t kapsz a parkolás elindításakor, ott ezt a beállított összeget látod majd, mely a számládon zárolásra került. Hogy a parkolás végeztével mekkora összeg kerül ténylegesen levonásra, arról nem feltétlen küld újabb értesítést a bank. A Simple appban a „Vásárlásaim története” menüpont alatt azonban mindig ellenőrizheted, hogy pontosan mennyibe került a parkolás.

 

Miért válaszd a Simple appot?

Az alkalmazás figyelmeztetést küld 15 és 5 perccel a parkolás lejárta előtt, hogy el ne felejtsd, mikorra kell visszatérned a kocsidhoz. Apropó visszatérés: beállíthatsz „helyzetalapú emlékeztetést” is, nehogy úgy indulj útnak, hogy a futó parkolást elfelejtetted leállítani. Ilyenkor a jármű pontos pozícióját kell bejelölnöd a térképen, az alkalmazás ez alapján tud majd figyelmeztetést küldeni, amikor visszaérsz az autóhoz. Ez a funkció egyébként akkor is jól jöhet, ha gyakran elfelejted, hol szoktál megállni.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com