Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
moziélmény

A moziélmény kimaxolása három szabály betartásával

A moziélmény kirajzolódásának története több, mint száz évre nyúlik vissza. Egy ideig a színház imitátoraként kezelték, majd egyre inkább kezdték komoly vetélytársnak tekinteni, egészen addig, hogy a 20. századra kultúrafogyasztásunk leggyakoribb helyszínévé vált.

Sokan heti szinten hódolnak a mozi élményének, akár azért, hogy az európai művészfilm legújabb áramlataival ismerkedjenek, akár csak azért, hogy kicsit kikapcsolódjanak egy fárasztó hét után. A kikapcsolódás viszont nem jelenti azt, hogy oda sem kell figyelnünk arra, hogyan viselkedünk a film alatt – a mozi végtére is egy közösségi tér, amiben éppen az a szép, hogy a filmművészet varázslatában együtt részesülünk.

Fontos tehát, hogy az alábbi szabályok betartásával ne rontsuk el a többi néző élményét:

Ne telefonozz, ha nem muszáj

Amikor már kezdetét vette a műsor, nagyon zavaró a folyamatosan fel-felvillanó képernyőfény – nem is beszélve a klasszikusról, a drámai pillanatban megszólaló csengőhangról. Ha teheted, inkább kapcsold ki már a vetítés elején készülékedet, így aztán nem csak a kellemetlen helyzeteket tudod elkerülni, hanem a nézőtársaid kellemes mozizását is megőrízheted.

Ne a moziban élj párkapcsolatot

Bár a mozik romantikus hangulata jó közeget jelenthet sok friss párkapcsolat számára, azonban a többi nézőt könnyedén zavarba lehet ejteni ezzel, ezért azt javasoljuk, tartogasd a romantikázást a négy fal közöttre.

Ülj oda, ahova a jegyed szól

Érthető, hogy a legjobb helyre szeretnél ülni, de sok kellemetlen helyzettől megkímélheted magad, ha oda ülsz, ahova a jegyed szól. Alapvetően is kínos pillanat, mikor a hely eredeti tulajdonosa felállít téged, hát még az, mikor aztán az ide-oda szóródó popcornoddal kell átvergődd magad az idegesen behúzott térdek erdején azért, hogy a helyedre kászálódj.

Alapvetően magad választod ki, hogy melyik hely lenne neked a legkényelmesebb, azonban adódhatnak olyan helyzetek is, amikor közvetlenül a vetítés előtt érkezel a jegypénztárhoz, és már csak a kevésbé jó helyek maradtak szabadon.
Ezeket a helyzeteket szerencsére könnyen megelőzheted a Simple alkalmazással, hisz nem csak a jegyedet veheted meg már jóval a vetítés előtt, hanem a helyedet is kiválaszthatod.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com