Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Mobiljegy kiránduláshoz

A mobiljegy elrepít a Budapest környéki kirándulóhelyekre

A mobiljegy számos kirándulóhely megközelítését segíti meg az országban – néhány kattintás mobilodon a Simple alkalmazásban, és az utazáshoz már meg is vásároltad jegyedet a Volánbusz járatára. Ha kedvet kaptál egy kis kiruccanáshoz, mutatjuk, merre indulj busszal Budapest vonzáskörzetében.

Vásárold meg már most Mobiljegyedet a Simple appal a hétvégi túrázáshoz!

Indulás a budai oldalról

A kelenföldi autóbuszállomásról Volánbusszal elutazhatsz például Sóskútra, ahol a budai hegyvidéknek inkább már csak dimbes-dombos változatával ismerkedhetsz meg. A faluban a piros turistajelzést kell megkeresned, melyet követve a környék összes látnivalóját megcsodálhatod: ilyen a Kálvária-hegy, mely fűvel borított, lapos, hosszúkás alakjával távolról pont úgy néz ki, mint egy vízfelszínre emelkedő bálna. Tetejét meghódítva pazar kilátásban lesz részed: a zöldellő völgyekkel tarkított táj, a hegy lábánál elterülő falu, de még a sóskúti mészkőbánya látképe is kirajzolódik innen. A piros jelzést követve a környéken kanyargó Benta-patakkal is többször találkozol majd, ha pedig Biatorbágy felé veszed az irányt, a Nyakas-követ és a Biai-tavakat is felfedezheted.

Kelenföldről indulva Törökbálint felé is indulhatsz, ahová ezúttal egy kevésbé ismert kilátó csábít. Valójában nem is annyira ismeretlen, hisz aki járt már az M1-es és az M7-es autópálya közös szakaszán, annak bizonyára szemet szúrt már törökbálinti Anna-hegyen magasodó tévétorony. Erre a toronyra kapaszkodik fel a kilátó is, mely friss felújítási munkálatok után most újra látogatható. Maga az Anna-hegy egyébként egy igazi kis ékszerdoboz: jól jelzett turistaútjaival és sok-sok pihenőhelyével éppen ideális kirándulóerdő akár családok részére is.

 

Pesthez közeli kirándulóhelyet keresel?

Nem kell messzire menni, hogy megcsodálj egy igazi vízi paradicsomot: az Újpest-Városkapu és a Stadion autóbusz-pályaudvar állomásokról elutazhatsz a Volánbusz járatain Veresegyházra, ahol egy három tóból álló vízi világra bukkansz. A tavak a Sződrákosi-patak felduzzasztásával keletkeztek. Az északon fekvő Malom-tó nevét az egykoron gátján álló vízimalomról kapta. Homokos partja rendkívül népszerű a nyári időszakban – a tavat strandolási opcióként is számontarthatod, de egyébként kirándulásként bármikor szóba jöhet a part mentén futó tanösvény végigjárása. A középső, az Ivacsi-tó egyébként a horgászok körében kedvelt, a délen fekvő Pamut-tó pedig egy nyáron nagyon is fotókompatibilis orchideás rét ölelésében fekszik.

A Stadion autóbusz-pályaudvarról Gödöllőre is utazhatsz, ahol bejárhatod az ország legnagyobb barokk kastélyának termeit – valahogy úgy, ahogy egykor Sissi is tette. Ha érdekel, hogyan teltek Erzsébet királyné mindennapjai, hogyan működött egy barokk színház, vagy ha egyszerűen csak nem bírsz ellenállni a kastélyoknak, ezt semmiképp se hagyd ki!


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com
Források: https://www.volanbusz.hu/files/public/terkepek/vonalak/pestmegye.pdf
https://kirandulastippek.hu/budapest-kornyeke/soskuti-kortura-kalvaria-hegy-peca-to
https://kirandulastippek.hu/budapest-kornyeke/torokbalint-anna-hegyi-parkerdo
https://www.torokbalint.hu/app/cms/TorokbalintApp/index?id=41&resource=Torokbalint%2FOnkormanyzat%2FPolgi%2F2022%2FAnnahegyiKilato20220504.html
https://www.turistamagazin.hu/hir/egy-ismeretlen-kilato-az-orrunk-elott
https://kirandulastippek.hu/budapest-kornyeke/veresegyhazi-tavak-tanosveny
https://csodasmagyarorszag.hu/cikkek/5-utvonalterv-ha-gyerekekkel-kirandulnatok-budapest-50-km-es-vonzaskorzeteben-