Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Magyar kultúra napja - Simple

A magyar kultúra napja – január 22.

A magyar kultúra napját január 22-én ünnepeljük. Ilyenkor az iskolák különféle rajzos, verses, kreatív pályázatot hirdetnek diákjaiknak, többen pedig színházakba, felolvasásokra mennek. Mivel ezen a napon ünnepeljük kultúránkat, hovatartozásunkat, ezáltal nagyobb hangsúlyt fektetünk évezredes értékeinkre, hagyományainkra.

Miért ezen a napon?

A zongoraművész, Fasang Árpád jóvoltából 1989 óta ünnepeljük a magyar kultúra napját. A jeles nap időpontjának pedig január 22-ét választották, mivel Kölcsey Ferenc ezen a napon fejezte be a Himnuszt. 1823-ban tisztázta a kéziratát több művével együtt, így idén ünnepelhetjük a Himnusz születésének 200. évfordulóját. Ezért is gondoljuk úgy, hogy nincs is megfelelőbb nap a kultúránk és értékeink megünneplésére, valamint felelevenítésére.

Rendezvények

Érdemes nyitva tartani a szemünket, ugyanis ezen a napon számtalan rendezvény és esemény van kilátásban a művészeteket kedvelőknek és a magyar kultúra napját megünnepelni vágyóknak. Minden évben különleges felolvasásokra, színházi estekre, megemlékezésekre és sok-sok más érdekesebbnél érdekesebb programokra látogathatunk el.

Programajánló

Ha pedig a sok lehetőség közül nem tudnánk választani, itt van két remek ötlet, amit ajánlani tudunk. A Nemzeti Filmszínház a jeles nap tiszteletére január 22-én összesen 18 magyar alkotást fog levetíteni. Itt kicsik és nagyok megtalálhatják majd a kedvükre valót. Ha pedig inkább tanulni szeretnénk a Himnuszról és annak értelmezéséről, akkor a Himnusz 200 című program lesz a megfelelő választás, ami a Várkert Bazárban kerül majd megrendezésre. És hogy biztosan el tudj jutni ezekre az eseményekre még ma vedd meg rá a jegyedet a Simple appon keresztül.

A Simple app segít!

A Simple appon keresztül zökkenőmentesen megvásárolhatod BKK jegyedet vagy bérleted. Autós utazásodban is segítségedre lehet, hiszen a parkolásodat is egyszerűen el tudod intézni vele. És pedig, ha nem szeretnél sem a tömegközlekedéssel, sem a parkolóhelyek keresgélésével bajlódni, egyszerűen hívj egy taxit magadnak. Így a Simple alkalmazás biztosan hasznos útitársad lesz.

 


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Forrás:
https://hu.wikipedia.org/wiki/A_magyar_kult%C3%BAra_napjt
https://varkertbazar.hu/esemenyek/himnusz-200-egy-vers-ketszaz-tortenete
https://urania-nf.hu/esemenyek/2216/2023/01/22/magyar-kultura-napja-2023