Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

A gépjárműasszisztencia jól jön nyáron is

A gépjárműasszisztencia a praktikus és kényelmes autós kiruccanások alkalmával is segítségedre lesz a bajban. Az extrém időjárási körülmények – elsősorban a nagy hőség –  megterhelhetik a kocsi egyes berendezéseit, na meg a sofőrre és az utasokra sincsenek a legserkentőbb hatással. Cikkünkben összegyűjtöttük, mire figyelj az autó karbantartása és az autós ügyek menedzselése szempontjából.

 

Menj biztosra a Simple alkalmazással: az appban néhány kattintással megkötheted az asszisztencia biztosítást, akár 15 évnél idősebb autódra is!

 

Apró figyelmetlenség, nagy galiba

Az új terepen nem ismered ki magad, és közben még a navigációra is figyelned kell – simán előfordulhat, hogy a nagy kavarodásban elfelejted, hogy már rég a benzinkút felé kellett volna venni az irányt. Milyen kellemetlen érzés, amikor az autóval egyébként minden rendben, mégis egy ilyen ügyetlenség miatt menetképtelenné válik. Hasonlóan érezheti magát az, aki például a csomagok ki-bepakolásának forgatagában véletlen bezárja a slusszkulcsot az autóba. Úgy gondoljuk, hogy mi nem követnénk el hasonló bakit, pedig sose lehet tudni – a gépjárműasszisztencia megkötésével felkészülsz a váratlan helyzetekre, így az autós utazásba is magabiztosabban vágsz majd bele!

 

Izzó csere, de ízibe!

Azok a nyári, meleg éjszakák! Nem csoda, hogy ezekben a hónapokban napnyugta után is szívesen útnak indulunk. Érdemes azért rendszeresen ellenőrizni, hogy a világítással minden rendben, hisz rendkívül bosszantó lenne egy kiégett izzó miatt bírságot fizetni. Ne feledd, hogy bár itthon nem kötelező, a tartalék izzókészlet mégis bármikor jól jöhet. Ha viszont nem tudod magad megoldani, az asszisztencia vonalat izzócsere ügyben is hívhatod.

 

Ha felforr a hűtővíz

Nyáron érdemes kiemelt figyelmet fordítani a hűtővíz állapotára: amennyiben alacsonyabb a folyadék szintje a megfelelőnél, a rendszer tömítetlenségére gyanakodhatunk: ha az utántöltést követően továbbra is fogy a folyadék, mindenképp vizsgáltasd ki a problémát egy szervízben. A hűtőfolyadék kapcsán nem csak a megfelelő szint megtartására kell figyelni, hanem hogy mennyire régi, mennyire használódott már el maga a folyadék – ha nagyon, az nem oké, mert túlmelegedést okozhat. Az út szélén dekkolva, a gőzfelhővel borított autó mellett? Te sem így tervezed családi nyaralást, úgyhogy figyelj oda az említett tényezőkre. Ha mégis megtörténne a baj, elég egy telefonhívás, és biztosított járművedhez érkezik a segítség!


Forrás: https://www.autonavigator.hu/cikkek/7-dolog-amit-nezz-meg-nyaralas-elott-az-auton/