Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

A főváros karácsonyi meglepetései

Decemberben nemcsak a szívünk és az otthonunk öltözik ünnepi díszbe, hanem az épületek, a fák, az utcák és Budapesten néhány BKK-járat is kivilágítást kap. Megmutatjuk, milyen karácsonyi „meglepetésekkel” kedveskedik az embereknek a közlekedési vállalat, na meg a főváros.

Simple-tipp: már telefonoddal is megveheted a BKK-bérletet! Ha a Simple alkalmazásban vásárolod, nem kell keresgélni a táska mélyén jegyedet, hiszen az kéznél lesz a mobilodban!

Ünnepi kivilágítás a járatokon

Villamosra, trolira vagy buszra szállva is úgy érezhetjük magunkat, mintha karácsonyi álomvilágba csöppentünk volna. A világ egyik legszebb villamosvonalának tartják a 2-es villamos Duna-parton futó útvonalát, a szépséges környezethez kitűnően illik a már-már hagyományosnak mondható fényvillamos is, amely szó szerint beragyogja a csendes fővárosi estéket.

A járműveket már messziről könnyű észrevenni, hiszen különleges ünnepi díszítést és kivilágítást kaptak, azokat is feldobják, akik elsuhanni látják őket. Még az új év első napjaira is jut a ragyogásból, hiszen a Fénytroli például január 6-ig járja a várost.

Az ország karácsonyfája kékben pompázik

Negyven évvel ezelőtt ültették Székesfehérváron azt a karácsonyfát, amely most kékben ragyogja be a budapesti Kossuth teret. Az ország karácsonyfája egy 15 méter magas, 70-80 centiméter átmérőjű ezüstfenyő, nagyjából öt nap alatt, katonai kísérettel érkezett meg a fővárosba.  A fa november 28. óta teljes pompájában várja a látogatókat, messziről látszik, és karácsony hangulattal tölti be a környéket.

Környezetbarát fényárban úszik a főváros

Az idei karácsony biztosan más lesz, mint ahogyan azt eddig megszoktuk, hiszen kerülni kell a közösségeket, nem járhatjuk végig a különböző karácsonyi vásárokat. Az ünnep hangulatát azonban ezek nélkül is érezhetjük, elég csak a fényárban úszó Budapesten sétálni. Aki látja, biztosan nem felejti az Andrássy út díszeit, a Váci utca és a Deák Ferenc tér találkozását. Rabul ejtően bájos a 3. kerületi Fő tér, illetve a Vörösmarty tér is. A főváros különböző pontjain andalogva karácsonyi álomvilágban érezhetjük magunkat.

Szívünknek már csak azért is kedves lehet a kivilágítás, mert az idén új, környezetbarát díszeket használtak. Fontos szempont volt, hogy megóvják a fákat és minél kevesebb energiát használjanak fel. Minden dísz lebomló és újrahasznosítható anyagból készült, így igazán gondtalanul gyönyörködhetünk a látványban.


TÖLTSD LE A SIMPLE ALKALMAZÁST, HA MÉG NEM TETTED MEG, ITT!

 Simple fiókodat létrehozhatod itt és most is:

SIMPLE FIÓK LÉTREHOZÁSA


Forrás:

https://obuda.hu/blog/hirek/budapest-zoldre-kapcsol-kornyezetbarat-lesz-iden-a-diszkivilagitas/

https://bkk.hu/utazasi-informaciok/kozossegi-kozlekedes/unnepijaratok/fenyvillamos/

Kiemelt kép forrása: pexels.com