Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
BKK mobiljegy a Simple appban

A BKV buszállománya teljesen alacsony padlóssá válik

A BKV buszflottája belátható időn belül teljesen alacsony padlóssá válik, így új szintre léphet Budapest tömegközlekedése.

 

Új buszokkal érkezett a jó hír

 

Az elmúlt években folyamatosan fejlődött a főváros tömegközlekedése, és ennek új állomását jelenti, hogy október 13-án 29 korszerű szóló Mercedes-Benz Conecto Next Generation autóbusszal bővült a BKV buszállománya. A járművek jelentette kényelmet Óbuda és Cinkota telephelye szolgáltatási területén élvezhetik az utasok. Ez azonban csak egy újabb lépés, hiszen különböző konstrukcióban összesen 135 busz kezdi majd meg a munkáját a Budapest útjain.

 

Hogy a változás jelentőségét érzékeltessük, érdemes kiemelni, hogy az 1990-es évek óta sosem történt ennél nagyobb, egy ütemben végrehajtott fejlesztés. És bár a legutóbbi nyolc évben már 91 százalékra nőtt a buszágazathoz tartozó alacsonypadlós járművek aránya, az újaknak köszönhetően rövidesen teljesen eltűnnek a magaspadlós autóbuszok a főváros útjairól.

 

Ráadásul túl azon, hogy a fejlesztések fokozzák az utasok komfortérzetét, és persze javítják a közlekedési vállalat dolgozóinak munkörülményeit, más szempontból is rengeteget számítanak. Ezek a járművek ugyanis megfelelnek a legszigorúbb károsanyag-kibocsátási előírásoknak, így jelentősen csökken a környezeti terhelés.

 

Minden adva van a kényelmes tömegközlekedés

 

Nap mint nap tapasztalhatjuk, hogy kényelmesebbé válik a budapesti tömegközlekedés, a modern járművekhez pedig modern jegyvásárlási megoldások dukálnak. Pontosan ilyen a Simple applikáció, ráadásul a BKK Mobiljegy szolgáltatásának köszönhetően több legyet üthetünk egy csapásra.

 

Hozzájárulunk a környezet védelméhez azzal, hogy nem nyomtatunk papíralapú jegyet, ezek tárolásával sem kell lesznek problémáink. A BKK Mobiljegy szolgáltatásnak köszönhetően nem kell jegykiadó kioszknál vagy automatánál sorban állnod, a buszra, metróra menet is pillanatok alatt megveheted az appban a jegyet. Széles a kínálat, hiszen elérhető például a vonaljegy, az időalapú, azaz 30 és 90 perces, vagy éppen a 24 és 72 órás jegy is.. Persze a Budapest-hetijegyet, a félhavi, havi és többhavi bérleteket szintén beszerezheted, és a különböző kedvezményekről sem maradsz le.

 

Ráadásul még inkább leegyszerűsíti a jegyvásárlást, ha korábban elmentetted a bankkártyád adatait az alkalmazásban, mert így egy kattintással tudsz fizetni!


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Forrás:
https://bkk.hu/hirek/2022/10/teljesen-alacsony-padlossa-valik-a-bkv-autobusz-allomanya.8183/
https://simple.hu/mobiljegy/