Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
Barátság világnapja

A barátság világnapja: Budapest Te csodás!

A barátság világnapját július 30-án ünnepeljük: a jeles nap remek alkalom arra, hogy összehívjátok a társaságot egy koccintásra, vagy hogy a rég nem látott cimborákkal vegyétek fel újra a kapcsolatot. Budapest rengeteg programlehetőséggel kecsegtet, és mivel 30-a éppen szombatra esik, annak sincs akadálya, hogy egy teljes napot együtt töltsetek.

Mutatjuk, mi milyen programokkal tűzdelnénk meg a különleges alkalmat.

Így fedezzétek fel Budapestet a kánikulában

A budapesti városnézés elsőre talán nem a legvonzóbb program nyáron: a meleg hónapokban inkább a vízpartok frissítő nyugalmára vágyunk, nem pedig a nagyvárosi fülledtségre. Éppen ezért érdemes egy kis csavart vinni a dologba, és a klasszikus belvárosi felfedező túrák helyett inkább a zöldövezeteket felkeresni, valamint a helyi fürdőzési lehetőségeket kipróbálni. Szuper célpont például a Városliget, ahol a csónakázó tavon bérelt vízi járműveken ringatózhattok, vagy kipróbálhatjátok az új Ballon-kilátót.

Ha ellátogatnátok az állatkertbe is, a Simple appban vásárolt belépőjeggyel a sort kikerülve léphettek be az állatok birodalmába. Ha pedig tényleg elviselhetetlen hőséggel álltok szemben, a legjobb, ha egy fővárosi fürdőbe szervezitek a programot – bár Budapest elsősorban termálvizeiről ismert, a fürdők szabadtéri medencéiben mégis hűsítő csobbanásra lelhettek. A nyári élmény természetesen nem lehet teljes fagyizás nélkül: az igazán finom és minőségi fagyiért megéri utazni pár megállót, így még mielőtt megadnátok magatokat az első szembejövő fagylaltozónak, érdemes utána olvasni, hol kóstolhattok valódi, főzött, ráadásul különlegesebbnél különlegesebb ízű fagyikat.

 

A Simple app Mobiljegy szolgáltatása egész nap elkísér

Budapest-napijeggyel minden program belefér a napba: amikor mozgalmas a menetrendetek, a sokadik vonaljegy lyukasztása helyett a 24 órás BKK jegy megvásárlása sokkal gazdaságosabbnak mutatkozik. Jó hír, hogy a jegyet sorban állás nélkül is, bárhol, bármikor megvásárolhatjátok a Simple alkalmazásban. Miután mindenki letöltötte saját mobiljára a Simple appot, és elmentette fiókjába a bankkártyáját, a mobiljegy megvásárlása csupán néhány kattintás. Ráadásul, ha a digitális jegyet választjátok, nem kell azon aggódnotok, hogy programról programra járva valaki elhagyja az apró papírdarabot – a mobilotok úgyis mindig kéznél van, a jegyérvényesítés így mindig gördülékeny lesz.


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Forrás: https://nationaltoday.com/international-day-of-friendship/
https://welovebudapest.com/toplista/budapesti-bakancslista-32-program-a-nyari-szezonra
https://funzine.hu/2022/05/23/goodapest/majus-vegetol-ujra-csonakazhatunk-a-romantikus-varosligeti-to-vizen/