Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Programötletek gyerekekkel egy-egy őszi délutánra Budapesten

Programötletek kicsiknek? Városi szülőként olykor nehéz igazi őszi, szabadtéri programokat kitalálni, de nem lehetetlen! Hiszen az ősz Budapesten is különleges hangulatot hoz magával. A színes falevelek és a kellemesen hűvös idő tökéletes környezetet teremt a családi programokhoz. A főváros rengeteg lehetőséget kínál, hogy a gyerekekkel együtt töltsük a délutánokat, iskola után élvezve a természetet és a városi élet adottságait. Íme néhány ötlet, hogyan tölthetjük el az őszi délutánokat Budapesten a gyerekekkel.

 

Városligeti kalandok

A Városliget mindig remek választás, ha a gyerekekkel szeretnénk egy kellemes délutánt eltölteni. Az ősz különösen szép itt, a liget fái aranyba borulnak, és a parkban rengeteg tevékenység vár. A gyerekek imádni fogják a játszótereket, a csónakázótavat, ahol még kacsákat is etethetnek, valamint a Városligeti Műjégpályát, amely őszi hétvégéken gyakran különleges programokkal várja a családokat.

 

Állatkerti séta

A Fővárosi Állat- és Növénykert mindig izgalmas célpont a gyerekekkel. Az őszi időszakban az állatok is aktívabbak, és a kert varázslatos színekben pompázik. A gyerekek megismerkedhetnek az állatkert lakóival, részt vehetnek etetési bemutatókon, és felfedezhetik a különleges növényeket. Az állatkert területén található játszóterek és az állatsimogató pedig külön örömet jelentenek a kicsiknek.

 

Gyermekvasút és Normafa

A Gyermekvasút és a Normafa kirándulás kombinációja nagyszerű programötlet egy őszi délután eltöltésére. A Hűvösvölgyből induló kisvasúton a gyerekek igazi mozdonyvezetőnek érezhetik magukat, és a vonatút során gyönyörködhetnek a színes őszi tájban. A Normafánál sétálhatunk egy nagyot, piknikezhetünk, vagy akár kipróbálhatjuk a kilátót is, amely lenyűgöző panorámát nyújt Budapestre.

 

Természettudományi Múzeum

Az esősebb őszi délutánokra is van megoldás: a Magyar Természettudományi Múzeum tökéletes program, ahol a gyerekek játékosan tanulhatnak a természetről. Az állandó kiállítások mellett rendszeresen szerveznek gyerekbarát programokat és interaktív bemutatókat, amelyek garantáltan lekötik a kicsik figyelmét.

 

Margitszigeti biciklizés

A Margitsziget az egyik legkedveltebb hely a családok körében. Ősszel a sziget gyönyörű látványt nyújt, és rengeteg szórakozási lehetőséget kínál. Bérelhetünk bringóhintót vagy biciklit, amivel körbejárhatjuk a szigetet, megcsodálhatjuk a szökőkutat, és felfedezhetjük a játszótereket. A sziget nyugalma és szépsége miatt ideális helyszín egy pihentető és vidám délutánhoz.

Az ősz Budapest varázslatos arcát mutatja, és rengeteg lehetőséget kínál, hogy a gyerekekkel együtt élvezzük a szabadidőt. Akár a természetbe vágyunk, akár a város kulturális programjai érdekelnek, mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebb elfoglaltságot.

 

Simple tipp:

Ha pedig autóval indulunk a városi kalandokra, érdemes a parkolást is egyszerűen és kényelmesen megoldani. Ehhez használhatjuk a Simple alkalmazás Parkolás funkcióját, amellyel gyorsan és egyszerűen fizethetünk, így több időnk marad a családi élményekre.


A kép illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com.

Forrás:

https://welovebudapest.com/toplista/2021/10/20/szabadido-10-szuper-gyerekprogram-az-oszi-szunetre/

https://csodahelyek.hu/2023/09/13/10-program-oszre-gyerekekkel/

https://www.okosjatek.hu/gyerekprogramok_budapest