Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Balaton körüli szuper programok az őszi szezon kezdetére

Balaton környékén tervezed tölteni a hétvégét? Programokat közel sem csak a nyári szezonban találhatunk a Balaton körül, sőt, ilyenkor veszi kezdetét a hangulatos, szüreti időszak. Ekkor a hőség már enyhül, a természet színes kabátot ölt, a környék kulturális élete pedig új életre kel. Az alábbiakban néhány szuper opciót gyűjtöttünk össze, amelyek garantáltan felejthetetlen élményt nyújtanak az őszi Balaton szerelmeseinek.

 

Badacsonyi Szüreti Fesztivál

Badacsony egyik legismertebb eseménye az éves Szüreti Fesztivál, amelyet idén szeptember 22-24. között rendeznek meg. A három napos mulatság remek lehetőséget kínál arra, hogy megismerjük a helyi borkultúrát és a hagyományos szüreti munkálatokat. A rendezvény során borversenyek, pincelátogatások, borkóstolók és gasztronómiai élmények várják az érdeklődőket. Ám a hétvége ennyiben nem merül ki, hiszen népzenei és néptánc bemutatókat is lehet majd élvezni, valamint különféle kézműves vásárok és gyermekeknek szóló játékok színesítik a programlistát.

 

Tihanyi Garda Fesztivál

A Tihanyi Garda Fesztivál egy másik kihagyhatatlan őszi ünnep, amelyet november első hétvégéjén kerül megrendezésre. Ez a hagyományos esemény, mint ahogyan a nevéből is sejteni lehet, a Balaton egyik jellegzetes halfaja, a garda előtt tiszteleg. A fesztivál során látványos halászbemutatók, gardasütések és halkóstolók várnak mindenkit. Továbbá részesei lehetsz még a garda felvonulásnak, valamint a halászati bemutatók mellett kézműves foglalkozások és helyi termékek vására is megtalálható lesz a helyszínen.

 

Balaton-felvidéki Borbarangolás

Az őszi borbarangolás a Balaton-felvidéken igazán különleges élményt kínál a borkedvelők számára. Október és november folyamán a régió különböző borászatainál szerveznek borkóstoló túrákat és borvacsorákat. A program részeként lehetőség lesz megismerkedni a helyi borászatok történeteivel, illetve betekintést nyerni a termékek készítésének folyamatába. Az eseményeket gyakran élő zenei programok, művészeti kiállítások és gasztronómiai különlegességek kísérik, így garantáltan emlékezetes délutánban lesz részük az érdeklődőknek.

 

Siófoki Halfesztivál

A Siófoki Halfesztivált október 13-15. között rendezik meg. A fesztivál középpontjában a Balaton különféle halfajtái állnak, ebből kifolyólag pedig a látogatók számos íncsiklandozó halétellel tömhetik tele a hasukat, mint például a sült keszeg, a halászlé és a különféle halpástétomok. A rendezvény keretében főzőversenyeket, halászati bemutatókat és különféle gyermekprogramokat is szerveznek. A gasztronómiai élvezetek mellett élőzenei koncertek és további szuper attrakciók várják az érdeklődőket.

 

Simple tipp:

Bármelyik opciót is választanád, érdemes felkészülni a hosszabb útra, pláne, ha autóval indulsz neki. A gördülékenység érdekében pedig ajánlott megkötnöd a Simple alkalmazás nyújtotta Autómentés biztosítást, amellyel még ha meg is történik a baj az utakon egy esetleges lerobbanás vagy baleset esetében, a segítség szuper rövid idő alatt megérkezik, majd folytatódhat is az utazás.


A kép illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com.

Forrás:

https://csodalatosbalaton.hu/programok/gasztro-programok/badacsonyi-szuret-2024/

https://csodalatosmagyarorszag.hu/programok/gasztro-programok/garda-fesztival-gardalia-2024-tihany/

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-borbarangolas-badacsonyban-balaton.html

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-siofoki-halfesztival.html