Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Augusztus 20-a vidéken? Mutatjuk hová érdemes utazni!

Augusztus 20-át idén távol töltenéd a főváros zajától? Hazánk számos vonzó úti célt kínál azoknak, akik idén meghitt, vidéki környezetben szeretnék eltölteni a nemzeti ünnepet. Legyen szó történelmi városokról, gyönyörű természeti tájakról vagy éppen a Balaton nyújtotta lehetőségekről, mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb helyszínt a hosszú hétvégére. Nézzünk is cikkünkben pár lehetőséget!

 

Balatonfüred

Balatonfüred az egyik legnépszerűbb úti cél Magyarországon, különösen az augusztus 20-i ünnep alkalmával. Ilyenkor a városban számos program várja a látogatókat, mint például a szentmise, vagy kenyérszeletelés. Az események általában a város központjában, a Tagore sétányon és a Balaton-parton zajlanak. Az estét látványos tűzijáték zárja, mely a Balaton felett tűnik fel, lenyűgöző látványt nyújtva.

Plusz, ha egy egész-, vagy akár több napra utaznánk ide, lehetőség van vízi sportok kipróbálására is, mint például vitorlázás, kajakozás vagy akár vízisízés. A gyerekek számára is sok-sok mókát szerveznek, például arcfestést, lufihajtogatást vagy kézműves foglalkozásokat. Az augusztus 20-ai Balatonfüreden eltöltött napok szuper alkalmat kínálnak arra is, hogy felfedezzük a város és környékének egyéb látnivalóit, mint például a helyi múzeumokat vagy a Kiserdőt, mely ideális hely a természetközeli sétákhoz.

 

Hajdúszoboszló

Szintén egy családi nyaralással egybekötött opció lehet Hajdúszoboszló is. Az államalapítás és Szent István király emléknapján a városi megemlékezés részeként a szabadtéri színpadnál ünnepi kenyér szentelésére és zenés, táncos rendezvényekre kerül majd idén is sor. A fürdővárosban tartózkodók számára kiváló lehetőséget kínálnak a szórakozásra az ingyenesen látogatható színes programok, melyek családoknak és gyerekeknek egyaránt felejthetetlen élményeket ígérnek a nyár vége felé. Az ünnepély itt is ingyenes lesz idén.

 

Bogács

Bogács, az augusztus 20-ai hosszú hétvégére készülődve számos izgalommal várja a résztvevőket. A szezonzáró nagy koncertek és az ünnepi tűzijáték mellett a zamatos bükki borok és a jó hangulat garantált részét képezik az ünnepi eseményeknek. Azok számára, akik a családdal és gyerekekkel Bogácsra látogatnak, számos más programlehetőség is kínálkozik, hogy teljes mértékben kiélvezhessék a tartózkodást. A Hintó-völgy és a Jács-völgy jelentős természeti értékeket rejt magában, melyek ideálisak kirándulásokhoz és túrákhoz. Ezek a helyszínek lehetőséget nyújtanak a természet közelségének élvezetére és a gyönyörű táj megcsodálására.

 

Simple tipp:

Ha megvan a helyszín, már csak pár apróságot kell elintézni az indulás előtt, mint például az autópályamatrica. A Simple szuper lehetőséget kínál erre is, hiszen sorbaállás nélkül vásárolhatjuk meg vignettánkat csupán pár kattintással az appon keresztül. Válasszuk az e-Matrica menüpontot, majd keressük meg a nekünk legmegfelelőbb típust. A matrica automatikusan aktiválódik a vásárlást követően.


A kép illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com.

Forrás:

https://gotravel.hu/program-augusztus-20-balatonfured

https://gotravel.hu/program-hajduszoboszlo-augusztus-20

https://gotravel.hu/program-augusztus-20-bogacs