Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Desszert nyári napokra – finom, könnyed és még egészséges is!

Desszertet találni a melegebb napokra nem mindig egyszerű, hiszen ilyenkor inkább valami könnyedebb édességre vágynánk a tömény, édes falatok helyett. Szerencsére számos nagyszerű lehetőség áll rendelkezésünkre, hogy finom, illetve tápláló verziókat készítsünk. Íme néhány könnyed opció, amelyek tökéletesek a forró, nyári napokra.

 

Gyümölcsös pohárkrémek – mennyei élmény

Mennyei élmény egy pohárban? Naná! Biztosan sokan próbálták már az egyre divatosabbnak számító pohárkrémeket, melyek általában egy finom csokis, vagy gyümölcsös masszából készülnek. Nekünk most persze az utóbbi lesz a nyerő. Készíthetjük egyszerűen csak gyümölcsből és joghurtból, de ha extrázni szeretnénk a dolgot, keverjük ki mi magunk a joghurtot. Ez szuperül működhet kókusz-, mandula-, vagy zabtejjel is, elkerülve a túlzott cukorfelhasználást és a mesterséges adalékanyagokat. Próbáljuk ki a mangós-joghurtos vagy eper-málnás változatokat, majd tálaljuk őket friss gyümölcsökkel és egy kis mentalevéllel a tetején. Amennyiben valami ropogósra is vágynánk, bátran szórjuk meg magvakkal vagy granolával.

 

Reform gyümölcsös piték

Egy puha, gyümölcsös pite tökéletes választás, ha valami könnyű, mégis ízletes desszertet keresünk. Készítsünk tésztát mandula-, vagy zabpehelylisztből, és töltögessük meg kedvenc nyári gyümölcseinkkel, mint például sárgabarackkal, szilvával vagy málnával. Édesíthetjük a tölteléket vagy a tésztát is mézzel, eritrittel, nyírfa cukorral vagy steviával. Süssük aranybarnára, majd tálaljuk vaníliafagyival, esetleg görög joghurttal, amiknek a mentes verzióit szintén megtaláljuk a boltok polcain.

 

Az évszak sztárja – a gyümölcs saláta

A gyümölcs saláták biztosan helyet kapnának a képzeletbeli dobogón ha a nyári finomságokról van szó, hiszen könnyűek, hidratálnak és tele vannak vitaminokkal. Válogassunk a szezonális opciókból, például dinnyéből, görögdinnyéből, szőlőből és citrusfélékből. Adjunk hozzá egy kis friss mentát vagy bazsalikomot, valamint egy kevés balzsamecetet vagy mézet a tökéletes ízegyensúlyért.

 

Fagyasztott, banános csodák

A fagyasztott, banános választások könnyen elkészíthetők és rendkívül ízletesek is. Egyszerűen vágjuk fel a banánt szeletekre, és tegyük őket egy tálba vagy fagyasztózacskóba. Miután megfagytak, tegyük őket turmixgépbe, és mixeljük addig, amíg krémes állagúak nem lesznek. Így tulajdonképpen egy ínycsiklandozó fagylaltot kapunk végeredményül. Ezt kiegészíthetjük kakaóval, mogyoróvajjal, vagy friss bogyósgyümölcsökkel, de akár a földimogyoró is fantasztikusan passzol hozzá.

 

Érdemes egy nagybevásárlás keretében beszerezni minden hozzávalót, így bármikor elkészíthetjük őket otthon. Ehhez pedig jó, ha kéznél lesz a SuperShop kártyánk, hiszen jobbnál jobb kedvezményeket tudsz vele bezsebelni. Ezt a Simple applikációval könnyedén megteheted, hiszen lehetőséged van elmenteni a saját, virtuális kártyádat, amit a kasszánál csak meg kell nyitnod, beolvastatni a QR kódot, a pontok pedig rá is kerülnek a hűségkártyádra. Ilyen egyszerű!

 


A kép illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

Forrás:

https://www.mindmegette.hu/husito-desszertek-a-nyarra-nem-fagyi-tiramisu-poharkrem-sutes-nelkuli-torta-52716/