Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

6 város, hogy ne unatkozz a hosszú hétvégén

Közeleg a hosszú hétvége! Pattanj be a kocsiba a haverokkal, és vásárold az autópálya matricádat a Simple alkalmazáson keresztül, hogy még több időt spórolva, a benzinkúton való sorban állást is elkerülhessétek.

Megmutatjuk merre vegyétek az irányt, hiszen egy kis környezetváltozás mindenkire ráfér már!

Kiszabadulnál Budapestről, de még nem hagynád el az országot? Szerencsére Pest megye is tele van feltöltődésre alkalmas helyekkel, így cikkünkben olyan autópályán könnyen megközelíthető helyet hoztunk Neked, ahol egy kicsit felüdülhetsz, és az utazásra sem kell sok időt elpazarolnod.

Szentendre

A „festők városának” keresztelt község sajátosan mediterrán hangulata garantáltan magával ragad majd titeket. Az elmúlt évszázadok folyamán a város igazi kulturális olvasztótégely lett. A törökök kiűzése után a magyarok mellett szerb, dalmát, szlovák, német és görög telepesek is éltek itt, akik folyamatosan gazdagították és színesítették a város kulturális örökségét.  Igaz, hogy Szentendre méltán híres múzeumai és a skanzenje még nem nyitottak ki, de a jellegzetes és szemet gyönyörködtető belváros macskaköves utcáin a séta már önmagában is megéri a kiruccanást. Arról nem is beszélve, hogy a Szentendrei Japánkertet is felkereshetitek, valamint a város természeti környezete is számos kincset rejt: a közelben található a Dömörkapu vízesés, a Lajos-forrás illetve a Dreher vadászkastély is.

Vác és a Naszály-hegy

Tudtátok, hogy Vácon található Magyarország egyetlen Diadalíve? A háromszög alakú, barokk stílusú főtere pedig messze földön híres, amit körbesétálva megtekinthetitek a meseszép Fehérek templomát és a székesegyházat. A városnézés után pedig pihenjetek egyet a hangulatosan kiépített Duna-parton, vagy keressétek fel a Vác fölött magasodó Naszály-hegyet. Gyalogos túraösvényei átszelik a hegyet, ám séta közben álljatok meg a Teraszkilátónál is, ahonnan álomszép panoráma nyílik a Dunakanyarra. Ne hagyjátok ki a kirándulásból a Násznép-barlangot, a Hétkápolnát vagy a Gombás-pataknál található Kőszentes hidat, melyek mindegyike szintén szuper hely a kikapcsolódásra.Bármelyiket szeretettel ajánljuk.

Zebegény

A Dunakanyarban található város ideális kiránduló- és pihenőhely azoknak, akik akár csak egy hétvégi környezetváltozásra vágynak. Látnivalóból is akad bőven: itt található a Havas Boldogasszonynak szentelt római katolikus templom, a Kálvária-kápolna és a mellette lévő kálvária, a Szőnyi István Emlékmúzeum, a színesre festett, faszerkezetű „napraforgó-házak”, a Börzsöny, vagy éppen a Dunakanyar.

Gödöllő

Ugyan a királyi kastély még nem fogad látogatókat, de szerencsére bőven akad még látnivaló a településen. A belvárosban található Hamvay-kúria épülete is érdemes a felkeresésre, valamint a Szent István Egyetem épülete is impozáns látványt nyúlt még a hallgatók nélkül is. Az Erzsébet parkban lévő Kálvária szoboregyüttest is kötelező látnivaló, ha már a városban jártok. A főtér egyik látványosságaként számon tartott World Peace Gong, vagyis a Világbéke-gong is megér egy látogatást, amelyet Indonézia ajándékozott a városnak, hogy felhívja a figyelmet a Föld népeinek testvériségére.

Ráckeve

Hogy ne mindig csak felfelé, hanem lefelé is haladjunk a Duná mentén, érdemes Ráckevében gondolkodni. A település Pest megyében, a Csepel-sziget déli részén található, a Ráckevei-Duna partján, és olyan látványosságokkal büszkélkedik, mint az ortodox szerb templom, a Savoyai-kastély vagy a Városi képtár. Ha pedig az inaktív sportok rajongói vagytok, akkor csatlakozhattok a ráckevei horgászok díszes csapatához is.

Visegrád

Magyarország egyik legkisebb, de egyik legrégibb városa minden évszakban tökéletesen megfelel úticélként, hiszen télen síelhetünk a környező dombokon, ősszel gyönyörködhetünk a színes falevelekben, tavasszal csodálhatjuk a természet megújulását, nyáron pedig a fák lombjai alatt hűsölhetünk. Itt található a Salamon-torony, illetve a Királyi-palota, amelyeket mindenképpen érdemes meglátogatni. Azon túl, hogy Visegrád remek kirándulóhely, gazdag régészeti lelőhelyként is számon tartják: többek között neolitikus, rézkori és bronzkori telepek; bronzkori temető; római kori lelőhelyek találhatók itt, és a hegytetőről a kilátás sem utolsó.