Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

5+1 könyv a borongós napokra

Nem csupán jó kedvünk, hanem energikusságunk is elillanhat a hűvös, szeles napokon. A borongós délutánokat azonban hasznosan is eltölthetjük!

Az egyik legértékesebb időtöltés az olvasás, így összegyűjtöttünk Neked 5+1 izgalmas könyvet, amik garantáltan hű társaid lesznek a feltöltődésben. A lista elkészítéséhez a Simple appban is elérhető Bookline toplistát hívtuk segítségül, ráadásul mindegyik könyvet nyomtatott és e-book formában is megvásárolhatod az alkalmazáson keresztül!

1.: F. Várkonyi Zsuzsa: Férfiidők lányregénye

 Akik maradtak. Így talán ismerősebbnek hangozhat F. Várkonyi Zsuzsa regényének története. A II. világháború után játszódó többrétegű dráma 2019-ben Tóth Barnabás rendezésében a magyar filmvilág egyik legnagyobb sikere és legnevesebb nemzetközi képviselője lett. A mű egy fiatal lány és egy középkorú férfi bontakozó kapcsolatáról szól a háború szörnyűségei után. Az orvos személyében a kislány azonnal felismeri a lelki társat, hiszen egymástól függetlenül ugyanazt a traumát élték át, szeretteik elvesztését.

2.: Andrzej Sapkowski: Vaják könyvsorozat

Második toplistás ajánlatunk elsősorban a fantasy-rajongóinak szól, viszont a feldolgozott témát látva, nem csupán nekik lehet izgalmas a megjelenített fantáziavilág. A többrészes könyvsorozat nemrégiben megérkezett sorozat formájában is, mi most mégis azt ajánljuk, hogy saját magad képzeletével építsd fel a Vaják-univerzumot, ahol a szörnyek és emberek folyamatos harcban állnak egymással.

3.: Victoria Eugenia Henao: Mrs. Escobar

Következő könyvünk a történelmi dráma és fantasy sikerregény után egy önéletrajzi vallomás, ami erősen összefügg a közelmúlt eseményeivel. A könyv szerzője Pablo Escobar, hírhedt kolumbiai drogbáró felesége, aki úgy döntött, végre elmeséli a férjével megélt történetük részleteit. A „jelenetek” ismerősek lehetnek az Escobar című filmből, vagy éppen a Narcos névre hallgató sorozatból, azonban ez az  írás egy teljesen más megközelítésből mutatja be a történteket.

4.: Louisa May Alcott: Kisasszonyok

A brit írónő 1868-ban írt regénye ismét fénykorát éli, köszönhetően az Oscar-díjas hollywoodi filmnek. A Kisasszonyok a polgárháború korszakát idézi fel, amikor is a viszontagságok hosszú időre elszakították apjuktól a négy lánytestvért, Jot, Amyt, Bethet, Meget és édesanyjukat, akik így magukra maradva dacolnak az eléjük emelt akadályokkal. A regényben láthatjuk, ahogyan a lányokból nővé válnak, és ahogy egymást segítve élik túl a több szempontból is megpróbáltató időszakot.

5.: Hiro Arikawa: Az utazó macska krónikája

Egy, a keleti kultúrából érkező alkotás is a listánkra került, ha valaki igazi „magába mélyülős” útravalóra vágyna. Ez nem más, mint a  japán Nana és Szatoru, (egy cica és gazdája útjának) története, amely humorosan,  olykor pedig meghatóan mutatja be az élet apró, de annál fontosabb örömeit, amelyek a változásoknak köszönhetőek. Nana úton van, de nem biztos benne, hová tart. A lényeg az, hogy imádott gazdája, Szatoru mellett terpeszkedhet az ezüstszínű furgon anyósülésén.

5+1: Jo Nesbo: Kés

A skandináv krimi szerelmesei jól ismerhetik  Jo Nesbo nevét. A szerző egyszerű, mégis elképesztő erős és mély, emberileg megrázó történetekkel dolgozik. A Kés című alkotás főszereplője, Harry Hole nincs jó bőrben. Élete kudarcba fulladt és ismét iszik. Ugyan esélyt kapott az újrakezdésre, másra sem vágyik, mint hogy azokban az ügyekben nyomozzon, amelyek gyanúja szerint Svein Finnéhez, a sorozatos erőszaktevőhöz és gyilkoshoz köthetők. Egy átmulatott éjszakát követő reggelen véres ruhával és kézzel ébred, majd minden a feje tetejére áll körülötte.