Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

5 könyv, 5 fantasztikus utazás – rendeld házhoz a kedvencedet!

Afrika sivatagjaitól az indonéz szigetekig, majd Európa nagyvárosaitól India nyüzsgő utcáin át egészen Észak-Amerika kietlen tájaiig – megdöbbentő életrajzi műveket és magával ragadó fikciókat válogattunk össze.

Amelyeket olvasva képzeletben utazhatsz el a világ egy-egy távoli vidékére. Ha megtetszett valamelyik mű, ne habozz: rendeld meg most a Simple appon keresztül a Bookline kínálatából, és vágj bele a kalandba!

Simple fiókba mentett bankkártyáddal történő vásárlásoddal most nyerhetsz is! A részletekről ITT olvashatsz.

Helen Russell: Egy év a világ legboldogabb országában – Hogyan éljünk dán módra

Mit tudnak a dánok a boldogságról, amit mi nem? Helen Russell életrajzi regényének segítségével valamivel közelebb kerülhetünk ehhez a titokhoz. A londoni írónőt már szinte teljesen felőrölte a taposómalom, amikor gyökeres változás következett be életében: férje Dániában kapott munkát, Helen pedig habozás nélkül elhatározta, hogy ő is kiköltözik. Helent teljesen magával ragadta a dán életérzés, könyvében pedig a legkülönbözőbb aspektusokból megközelítve adja át az olvasóknak élményeit és tapasztalatait. 

Elizabeth Gilbert: Ízek, imák, szerelmek

Szintén egy életrajzi mű, szintén egy életet megváltoztató utazásról. A főszereplő, Liz csapot-papot maga mögött hagy, hogy egy világkörüli úton kutassa fel saját boldogságát. Zarándoklatának történetei Olaszország, India és Indonézia varázslatos helyszínein vezetik át az olvasót. A könyvből rengeteget tanulhatunk a spiritualitásról és a különböző kultúrákról, a sorokat bújva így saját magunkon is megtapasztalhatjuk a szemléletmód változást. A nagysikerű regényből egyébként film is készült Julia Roberts főszereplésével. 

Gayle Forman: Csak egy nap

Ha maradnék és a Hová tűntél? bestsellerek szerzőjének könyvében ezúttal a belső korlátok leküzdése kapja a főszerepet. Allyson szigorú nevelésben cseperedett fel, ezzel szemben érettségi ajándékként egy nyugat-európai körutat kap szüleitől. A lány Londonban találkozik Willemmel, a holland színésszel, és a két fiatal között azonnal fellobban a láng. Miután másodszor is összehozza őket a sors, Allyson elhatározza, hogy letér a körút vonaláról, és követi a fiút Párizsba. A hirtelen jött szabadság újra meg újra próba elé állítja a lányt: vajon képes lesz megszabadulni a belé nevelt korlátoktól, hogy átengedje magát ennek a szenvedélyes szerelemnek? 

Paulo Coelho: Az alkimista

„Az álmok valóra válásának lehetősége az, ami érdekessé teszi az életet” – korunk egyik legolvasottabb könyvében, Az alkimistában egy inspiráló társra lelhetsz, amely fő gondolatai mindig segítségedre lehetnek, ha céljaid eléréséről van szó. A történet főhőse, Santiagó, a spanyol pásztorfiú hazájából az egyiptomi piramisokhoz zarándokol, hogy fellelje a kincset, melyet eddig senki sem talált meg. Varázslatos és érzelmekkel teli útja során vele együtt mi is megtanulhatjuk, miért olyan fontos a szívünkre hallgatni, és hogy miként teljesíthetjük be ezáltal a sorsunkat.

Cheryl Strayed: Vadon – Ezermérföldes utam önmagamhoz

Cheryl Strayed utazása közel sem egy csilivili kaland: az önéletrajzi műből megtudhatjuk, milyen kemény megpróbáltatásokon kellett túljutnia az írónőnek, amikor nekivágott az Egyesült Államok nyugati partvonalán végig vonuló, 1100 mérföldön hosszú zarándokútnak. Miközben sivatagokon és hegységeken kelt át hatalmas hátizsákjának a társaságában, Cherylnek szép lassan sikerült lezárnia magában szétesett, múltbéli életét, és lelki erőt kapott az újrakezdéshez. Miután kiolvastad a regényt, ne felejtsd el megnézni a filmváltozatot Reese Witherspoon főszereplésével!