Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

5 autós kütyü a biztonságos vezetésért

Hosszabb utakon is vezess biztonsággal! Cikkünkben összegyűjtöttünk 5 autós eszközt és kütyüt, amely segít a figyelmedet az úton tartani, és még az utazást is élvezetesebbé teszi. Mutatjuk is, mi fért rá a mi listánkra.

Simple tipp: Feküdj rá az extra biztonságra, és válaszd a mindössze néhány kattintással megköthető Simple Gépjármű-asszisztencia biztosítást! Történjen akár defekt, vagy akksi-lemerülés útközben, csak egy telefonodba kerül, és máris úton lesz a segítség.

  1. Head Up Display – Vetítsd a szélvédőre a sebességed

A HUD, azaz Head Up Display nagyban növeli a vezetés közbeni biztonságot, hiszen a sebességmérő óra egyszeri leolvasása kb. egy másodpercet vesz igénybe, ami azt jelenti, hogy 100 km/h tempónál ilyenkor nagyjából 27 métert teszel meg teljesen vakon. A Head Up Display ezt hivatott kiküszöbölni, hiszen az eszköz a szélvédőre vetíti a sebességet, így a tekinteted folyamatosan az úton maradhat.

  1. Kihangosító – telefonálj biztonsággal

Vezetés közben nemcsak veszélyes a mobiltelefon használata, de büntetnek is érte, hiszen kiemelt kockázati tényezőnek számít. Célszerű tehát a hétköznapi, de különösen a hosszabb utazásokhoz beszerezni egy kihangosítót.

  1. Tartsd a szemed az üzemanyag-fogyasztáson

A legtöbb új autóban már számos kiegészítő hivatott a fogyasztást apasztani: ECO mód kapcsoló, váltásra figyelmeztető jelzések, start/stop rendszerek. A vezetői magatartást azonban egyik sem értékeli ki valós időben. Az erőteljes gyorsítások, lassítások és az egy helyben álldogálások akár 30%-kal is növelhetik a tüzelőanyag fogyasztást. Erre fejlesztették ki a Qstarz eco készülekeket, amelyek valós időben jelzik, ha olyan manővert hajtasz végre, amely nagyban megnövelné a fogyasztást. Használatával nemcsak jobban felügyelhető az üzemanyag-fogyasztás, de meg is tanulható a „tüzelőanyag-hatékony” vezetéstechnika.

  1. Fedélzeti kamera – hogy mindenről felvétel készülhessen

Akármennyire körültekintően is vezetsz, a figyelmetlen autósok által okozott baleseteket sokszor lehetetlen elkerülni. Ha a fedélzeti kamera veled van, akár útközben, akár parkolás során történne a baleset, mindig tudni fogod, pontosan mi történt és ki a felelős érte. A készülék egyébként úgy működik, hogy baleset esetén, vagy ha hirtelen változás következik be az autó mozgásában, az eszköz beépített gyorsulásérzékelője azonnal rögzíti a jármű mozgását és azt is biztosítja, hogy a rögzített adatokat ne lehessen felülírni.

  1. Autódiagnosztikai és hibakód-olvasó – hogy értsd az autódat

Természetesen sehova ne indulj el úgy, hogy nem vagy meggyőződve autód üzemképességéről. Ha pedig te se mindig tudod dekódolni a felvillanó jelzéseket a műszerfalon, akkor érdemes beszerezned egy hibakód-olvasó masinát. Ugyan a szervizi ellenőrzést az otthoni hibakódolvasás nem pótolja, de nem árt, ha indulás előtt te is le tudod csekkolni a vízhőfokot, a szívócsőnyomását, a motor, a légzsák és a váltó állapotát.

Nyerd meg álmaid autóját!

Vásárold 2021-es autópálya matricádat a Simple alkalmazással, és ha Te leszel a szerencsés, egy Hyundai i20-at nyerhetsz!

Ráadásul a matricavásárlást követő 24 órán belül, 10%-os kedvezménnyel köthetsz gépjármű-asszisztencia biztosítást az alkalmazásban az adott járműre, amivel nyerési esélyedet is növelheted a játékban!

A nyereményjáték részleteit itt találod!  

TÖLTSD LE A SIMPLE ALKALMAZÁST, HA MÉG NEM TETTED MEG, ITT!

Simple fiókodat létrehozhatod itt és most is:

SIMPLE FIÓK LÉTREHOZÁSA

Cikk forrásai: https://www.autonavigator.hu/cikkek/mi-keruljon-a-fa-ala-autos-ajandektippek-karacsonyra/

https://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/7-1-teli-autos-tipp-a-mio-tol-a-biztonsagos-vezetesert.html