Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

5 autentikus étterem, ahonnan otthonodba varázsolhatod a világ messzi tájait

A dolgos hétköznapok sokunkból kiveszik az energiát, ami miatt aztán rá se tudunk nézni a sütőnkre, és a rossz érzés kerülget, ha csak a serpenyőkért nyúlunk.

A házhozszállítás azonban mindig is egy kényelmes módja volt annak, hogy energiabefektetés nélkül elintézzük a napi falatjainkat. A jelenlegi veszélyhelyzet pedig megerősít minket abban, hogy kerüljük a boltokban való gyakori bevásárlásokat. Rendeljünk bátran akár a Simple appban megtalálható Netpincér szolgáltatáson keresztül csupán néhány érintéssel. Ezen a felületen most még több étterem kínálata közül választhatunk az említett veszélyhelyzetből kifolyólag is. A legkülönfélébb ételek rendelését megoldhatjuk tehát otthonunk falai közül kényelmesen, gyorsan, és egyszerűen.

Alábbiakban 5 különböző gasztrokultúrát felsorakoztató éttermet mutatunk be, ahonnan megkaphatjuk a legkülönlegesebb ízeket a világ szinte minden tájáról.

Koreai gasztronómia:

Csánggumi Koreai Étterem kínálata autentikusan tárja elénk az ország konyhaművészetét. Itt sokszínűen és laktatóan tudunk étkezni, nem elfelejtve az egészséges táplálkozást sem. Az algalevestől, a minden formában megjelenő kimcshin át – ami a kínai kel, a retek, a zöldhagyma és az uborka erjesztett keveréke – a különböző tenger gyümölcsös, húsos vagy épp zöldséges egytálételekig, mindenfélét választhatunk az online étlapról, ami szem-szájnak ingere. Ezáltal pedig az otthonunkba varázsolhatjuk azt az érzést, amit a koreaiak tartanak erről a tevékenységről: „az evés maga a mennyország.”

Szerb gasztronómia:

Most egy kicsit visszatérünk Európába a szerb Csevap Grill kínálatának erejéig. A tőlünk délre fekvő ország fő ételkülönlegessége az étteremnek is nevet adó csevap, ami egy marhából készült, darált húsos kolbász ajvárral, – ami egy paprika szósz – lepénnyel vagy valamilyen más körettel tálalva. A szerb konyha a húsimádók ínyére való, hiszen a magyar klasszikus ételekhez hasonlóan ott is rengeteg állati eredetű alapanyag kerül az asztalra. 

Argentin gasztronómia:

A dél-amerikai konyha is tartogat igazán egyedi különlegességeket, amit most az Empanada Story kínálatából szemezgetve te is megkóstolhatsz a TV előtt ülve. Az argentin ízvilág, a legtöbb latin konyhához hasonlóan, rengeteg fűszerrel megbolondított, sokszor húsos élményeket kínál az étkezőknek. A névadó étel, az „empanada” maga is egy olyan tésztatáska, amiben az olívaolaj és pirospaprika íze mellett mindenféle töltelék szerepelhet elkezdve a tradicionális marhától, a spenótos vagy gombás verzióig. Megkóstolása után biztosan felkerül majd a kedvenc ínyencségeink listájára.

Amerikai gasztronómia:

Az American Burger & Steakhouse az a hely, ahol a világszerte elterjedt és mindennapossá vált amerikai „gyorskajáknak” is becézett ételeket autentikus alapanyagokból és receptekből, alapos odafigyeléssel készítenek el számunkra. A hagymakarikák, sültkrumplik, csirkeszárnyak és hamburgerek tengeréből, a különféle Mexikóból átvett quesadillák világába is átcsöppenhetünk az étlapon belül maradva, nem is beszélve a sajttortákról és a pitékről.

Húsmentes gasztronómia:

Eddig több földrész ételkínálatából merítkezve hoztunk példákat, ahol minden esetben fontos szerepet játszottak a húsfélék. Végül, de nem utolsó sorban kötelezően ajánlott végignézni a széleskörű vegetáriánus és vegán étteremválasztékot is. A Govinda Étterem ajánlata például egészen kecsegtető lehet amiért ezt a két hasonló mégis eltérő konyhát, mint a vega és vegán étkezési kultúrát egy tető alá hozták, így mindkettőt megtalálhatjuk kínálatukban. Az indiai gasztronómiát és annak lelkületét veszi alapul ez az étterem, ami az országban több helyen is fellelhető. A dhal levestől elkezdve pakorákat (bundában sült zöldségeket) vagy csatnikat (fűszeres szószokat) is rendelhetünk otthonunk melegébe.


Bármilyen ételhez is jön meg a kedvünk, nézzünk szét az éttermek tárházában, hogy minél színesebb ételélményekkel örvendeztessük és boldogítsuk magunkat és családunkat.