Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be
2023-as hosszú hétvégék

2023 sok hosszú hétvégét tartogat számunkra

A 2023-as év jócskán megadja majd nekünk a pihenésre szánt időt. Az utazások lefoglalásában és a szünidő megtervezésében segítségedre válhat, ha jobban szemügyre veszed a hosszú hétvégék alakulását.

 

Munkaszüneti napok

Az első munkaszüneti napunkon, március 15-én az 1848-as forradalomra emlékezünk majd vissza. Ebben az évben szerdára esik majd, így pont a felénél töri meg a munkahetet. A következő az államalapítás vagy új kenyér ünnepe, augusztus 20-a lesz majd. Ez az alkalom idén vasárnapra esik, így sajnos nem jelent plusz munkaszüneti napot. Ezt követi mindenszentek napja, egy szerdai november 1-je. Az egynapos munkaszüneti napokból idén kevés jutott, de cserébe nem lesznek bedolgozós szombatok.

 

Háromnapos hosszú hétvégék

Az első háromnapos hosszú hétvégénk április 29-30. és május 1. a munka ünnepe lesz. Ezután pünkösd következik május végén. A május 27-29-ig tartó, húsvét utáni 7. vasárnapot és pünkösdhétfőt ünnepeljük. Kis kihagyással következik október 23. ekkor az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékezünk. Mivel hétfőre esik, így október 21-22-23-án is kapunk egy hosszúhétvégét. Az utolsó háromnapos hétvégénk átcsúszik a következő évre, hiszen 2024 január 1. is hétfői nap lesz majd, ezért december 30-31 és január 1-jét otthon tölthetjük.

 

Négynapos hosszú hétvégék

Erre az esztendőre valamivel kevesebb négy napos hosszúhétvége jutott, egészen pontosan kettő. Ebből az egyik a karácsony, mivel december 25. hétfői, december 26. pedig keddi napokra esik. Így december 23-26-ig szeretteink körében tölthetjük a karácsonyi ünnepeket. Pár hónapot kell csak várni és már jön is a húsvét. Nagypéntekkel kezdődik április 7-én és április 10-vel, azaz húsvéthétfővel zárul.

 

Ha utaznál a hosszú hétvégén

Mindnyájan örülünk a hosszú hétvégéknek, hiszen ilyenkor fellélegezhetünk a szürke hétköznapokból és megpihenhetünk. Kicsit kiruccanhatunk valahova, meglátogathatjuk a családunkat ezzel is erőt merítve a következő nagy hajrára. Amennyiben szeretnénk elutazni valahova az idén, a Simple app segítségünkre lehet. Az alkalmazásban pár kattintással megvásárolhatjuk az autópálya-matricánkat, így a pihenés alatt ezzel már nem is kell bajlódnunk.

 


A borítókép csak illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com
Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20221124/2023-as-hosszu-hetvegek-es-unnepnapok-itt-az-ev-legfontosabb-tablazata-580900