Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

BKK mobiljegy – hogyan is működik?

Vásárold meg BKK napijegyedet, illetve bérletedet bárhol, bármikor, érintkezésmentesen, és tartsd mobilodban, hogy mindig kéznél legyen – a Simple alkalmazás Mobiljegy funkciójával mindezt egyszerűen megteheted!

Ha eddig csak az tartott vissza, hogy nem ismerted a mobiljegy használatát, most röviden vázoljuk, hogyan is működik a vásárlási és az érvényesítési folyamat.

Hogyan tudom megvásárolni BKK napijegyemet, illetve bérletemet a mobilomon? 

Lépj be a Simple alkalmazásba, és keresd meg a „BKK Mobiljegy” szolgáltatás menüpontját. Ide belépve fővárosi bérleteket és napijegyeket (24 órás és 72 órás jegyeket, valamint hetijegyeket) tudsz vásárolni. Bökj az „Új jegy vásárlása” gombra, majd válaszd ki a megvásárolni kívánt terméket. Időalapú jegyeknél beállíthatod az érvényesség kezdetét – ha ezt nem teszed meg, mobiljegyed a vásárlástól számított 2 perc elteltével válik érvényessé. Ahol szükséges, add meg érvényes, személyazonosításra alkalmas igazolványod számát.

Mobiljegyedet bankkártyáddal tudod majd kifizetni – kártyaadataidat elmentheted az alkalmazásban, így legközelebb még gyorsabb lesz a folyamat!

Hogyan mutathatom fel az érvényes mobiljegyet vagy bérletet?

Elsőajtós felszállásnál be kell olvasnod* telefonod kamerájával a jegyérvényesítő készüléken vagy a járművön található kódot (ez egy QR kódhoz hasonlatos kód). Ehhez az alkalmazásban mobiljegyedre kattintva a „Kódbeolvasás felszálláshoz” funkciót kell választanod. Irányítsd kamerádat a kódra, majd a képernyőn megjelenő animációt mutasd fel a sofőrnek.

Metrómegállóban a „Metróra szállok” opciót válaszd. Ebben az esetben nem kell semmit se beolvasnod, mert az alkalmazás GPS segítségével** fogja felkínálni a közeli metrómegállókat. Válaszd ki a listából, hogy hol fogsz felszállni – a gyakran használt megállókat pedig kedvencnek is jelölheted, így gyorsabban eléred őket legközelebb. A képernyőn megjelenő animációt mutasd fel az ellenőrző személyzetnek a metró bejáratánál.

Mit kell felmutatnom az ellenőrnek, aki menet közben ellenőriz?

Nyisd meg érvényes mobiljegyedet, és kattints a „Felmutatás az ellenőrnek” gombra. Ilyenkor megjelenik mobiljegyed egyedi jegykódja – az ellenőr ezt a kódot olvassa be saját készülékével. Ne feledd, hogy napijegy és bérlet esetén arra az igazolványodra is szükség van, aminek a számát a vásárláskor megadtad az alkalmazásban, tehát ezt mindig tartsd magadnál.

*A kihelyezett kód leolvasásához aktív internetkapcsolattal kell rendelkezned.

** A funkció az alkalmazás 3.16.0 verziójától érhető el.

TÖLTSD LE A SIMPLE ALKALMAZÁST, HA MÉG NEM TETTED MEG, ITT!

Simple fiókodat létrehozhatod itt és most is:

SIMPLE FIÓK LÉTREHOZÁSA